MÜLAKATA GİRMEYEN MÜDÜR ADAYINA PUAN VERİLDİ

MÜLAKATA GİRMEYEN MÜDÜR ADAYINA PUAN VERİLDİ

SAMSUN'DA YAŞANAN OLAYDA, MÜDÜRLÜK MÜLAKATINA GİRMEYEN MÜDÜR ADAYINA PUAN VERİLDİ

 Samsun'da yaşanan müdürlük sınavı rezaletini Türk Eğitim Sen Samsun 1 No'lu Şube ortaya çıkardı. Sınavla ilgili açıklama yapan Şube Başkanı Levent Kuruoğlu yaşanan rezaleti şöyle özetledi: 27.10.2014 Tarihinde Samsun Milli Eğitim Müdürlüğü 2014 Yılı İlk Defa ve Yeniden Eğitim Kurumları Yöneticiliği Sözlü Sınav Sonuçlarını açıklamıştır.
Bizzat müracaatımıza rağmen Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri lisetenin tamamını açıklamamıştır. Bunun üzerine önce liste sendikamız tarafından açıklanmış ardından da listenin sendikalara göre ayrımını yayınlamış bulunuyoruz.



listeye bakıldığında 80 üzerinde puan alan 163 kişinin 160 tanesinin aynı sendikaya üye olduğu görülmektedir.

70 üzerinde puan alanların ise yüzde 90'nının aynı sendikaya mensup olduğu görülmektedir.

Tabi başta da belirttiğimiz üzere gerçek bir mülakat yapılmamış bir orta oyunu icra edilmiştir. Sendikasına, siyasi görüşüne, inancına, cinsiyetine göre insanlar ayrıma tabi tutulmuştur.

Bu orta oyunu o kadar acemice oynanmıştır ki her yerinden torpil, usulsüzlük ve siyaset akmaktadır. Öyle ki mülakata girmeyene bile 70 puan verilmiştir. Bu mülakat anında puanlama yapılmadığının daha sonra masa başında bu işlerin yapıldığının açık göstergesidir. Fakat bu tezgahı yapanlar bir hata yapmıştır Yanlışlıkla bizim üyemize de mülakata girmediği halde 70,2 puan vermişlerdir. Şimdi soruyorum kaç kişi sınava girmediği halde geçerli puan olan 70 puan üzerinde almıştır.

Tek partili dönemlerde Baas rejiminin geçerli olduğu ülkelerde bile böylesine uygulamalar görülmemiştir. Türkiye de son dönemde AKP liler ve ötekileri olarak ifade edilen ÖTEKİLEŞTİRMENİN en çarpıcı örneklerinden biri de bu mülakat listesidir. 28 Şubat mağduru olduğunu iddia eden Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin ve Eğitim Bir Sen başkanı Nejdet Güneysu Milli Eğitimde yaşanan darbenin adam kayırmanın baş aktörleri olmuşlardır. Artık tarih onları böyle yazacaktır.

Bu kadar kişi puanlanırken bu sonuçların ortaya çıkması için kişilerin fişlenmiş olması gerekmektedir. Artık eğitimciler fişlendiğine ötekileştirildiğine inanmaktadır. Artık okullarda eğitim bitmiştir. Artık okullarımızın gelişimi durmuştur. Artık Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri ve yaverlerinin tek derdi vardır. Oda tüm kadroları ele geçirmektir.

Bu konuda tüm hukuki yolları deneyeceğiz. Yapılan her türlü haksızlığa rağmen mücadeleye devam edeceğiz. Çocuklarımızın iyi eğitim alması için elimizden geleni yapacağız. Bu devran bir gün bitecektir. Bu kanunsuzlukları yapanlar elbet hesap verilecektir. Bu haykırışımız Eğitimin Eğitim yuvalarının artık bir siyasi üst haline getirilmesine karşıdır.



LEVENT KURUOĞLU
TÜRK EĞİTİM-SEN SAMSUN 1 NOLU ŞUBE BAŞKANI



MÜDÜRLÜK MÜLAKATINA GİREN
EĞİTİM BİR-SEN’Lİ İLÇE YÖNETİCİLERİ

1. YAKAKENT MAHİR BOLGI 93,4

2. ALAÇAM SALİH İLERİ 95,2

3. BAFRA HAMDİ YILDIZ 95

4. 19 MAYIS FİKRET BOSTAN 95


5. CANİK MUSTAFA GRAM 94,4

NUMAN AYDOĞAN 93,8

6. AYVACIK ERTUĞRUL GÖKOĞLU 94,8


7. TERME MURAT AYDIN 91,2


8. ÇARŞAMBA SEZAİ DİKMEN 95


9. TEKKEKÖY AHMET KORGANCI 92,8


10. İLKADIM İSMAİL FİDAN 89,4

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.