Nabi Avcının Muğla Müdür Atamasındaki Hassasiyeti

Nabi Avcının Muğla Müdür Atamasındaki Hassasiyeti

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’ya mecliste soru sorulması üzerine ,AVCI ve Bakanlık Muğla’da öğrencisine cinsel tacizden disiplin soruşturması sonucu ceza almasına rağmen liseye müdür olarak atanan öğretmen için devreye girdi.mebpersonel.com özel haber

 Tacizci Öğretmen Muğla’da Müdür Yapıldıhaberimizde Muğla’da yaşanılan skandal olayı gündeme getirmiştik. 17.12.2014 Çarşamba günü TBMM genel kurulunda MHP  Muğla Milletvekili Mehmet ERDOĞAN’nın Bakan  Nabi AVCI’ya,öğrencisine cinsel tacizden disiplin soruşturma sonucu liseye müdür olarak atamanın yapılıp yapılmadığını sorması üzerine ,gözler Muğla Milli Eğitim Müdürlüğüne çevrilmişti.

  Öğrencisine cinsel taciz suçundan disiplin cezası alan öğretmenin müdürlük için Muğla Menteşe Rehberlik Araştırma Merkezinde kurulan 2. Komisyonda geçer mülakat puanı alıp Seydikemer Eşen Anadolu Lisesine Müdür olarak görevlendirilmişti.Bu olaya kayıtsız kalmayan Milli Eğitim Bakanımız Sayın Nabi AVCI skandal Olayı MHP Milletvekili Mehmet ERDOĞAN’dan  duyar duymaz olayın araştırılması ve gereken adımların atılması için kurmaylarına talimat verdi.Bakanlık yetkilileri ise skandal görevlendirmeyi araştırdıktan sonra bahsi geçen öğretmeni bulup  19.12.2014 Cuma günü görevine son verdirtti.

   Öğrencisine taciz eden ve disiplin cezası alan bir öğretmenin ödüllendirircesine lise’ye müdür yapılmasının alt nedenleri kesinlikle irdelenmelidir.kamuoyunda Milli Eğitim bakanlığına karşı güveni zedeleyici görevlendirme işlemine imza atan yetkililerin de araştırılması gerekmektedir.skandal Öğretmen’e Mülakatın yapıldığı 2. Komisyon kurulu üyeleri nasıl olur da tacizci  öğretmene mülakat da geçer puan verebilir ve sonucunda liseye müdür olarak görevlendirilir ,anlamak mümkün değil.Mebpersonel.com olarak Sayın Nabi AVCI’dan ve bakanlık yetkililerinden skandal müdürün görevden alınmasındaki hassasiyetinin bu olaya sebebiyet veren  yetkililer hakkında da gösterilmesini beklemekteyiz.Ayrıca bu olay öncesindeki süreçle beraber bu skandal müdür görevlendirmesi Muğla ilindeki müdürlük atamalarına olan güveni sıfıra indirmiştir.Bu yüzden Muğla ilindeki tüm müdür ve müdür yardımcılığı görevlendirme işlemlerinin Milli Eğitim Bakanlığı tarafından araştırılmasını beklemekteyiz.

  Mebpersonel.com olarak bu konu hakkında gösterdiği hassasiyetinden ötürü eğitim camiası adına Milli Eğitim Bakanına teşekkür ederiz…

 

Mebpersonel.Com   

Bu yazının tüm hakları Mebpersonel.Com'a aittir. İzin alınmadan yapılan alıntılar için yasal  takip yapılır

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.