Nur Serter'den Şube Müdürlüğü Atama Açıklaması

Nur Serter'den Şube Müdürlüğü Atama Açıklaması

CHP GRUBU VE İSTANBUL MİLLETVEKİLİ NUR SERTER’İN YOĞUN MÜCADELESİ HUKUKSUZ YAPILMIŞ OLAN ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜNE KARŞI ÖNEMLİ BİR KAZANIM SAĞLADI.

TBMM Genel Kurulunda görüşülmekte olan 615 sıra sayılı Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı Kurulması ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı ile 652 sayılı Milli Eğitim Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararnameye eklenmesi düşünülen MEB ŞUBE MÜDÜRLERİ VE ÜST DÜZEY ATAMALARI DÜZENLEYEN GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ konulu 47 nci ve Sağlık Bakanlığına Sağlık Bilimleri Üniversitesini kurma yetkisi veren 34 üncü maddenin tamamı ile kanun metninden çıkarılması sağlanmıştır.

Daha çok, Milli Eğitim Bakanlığı Şube müdürlerini ilgilendiren 47 nci maddenin tasarıdan çıkarılması ile hukuksuz bir şekilde yapılmış olan şube müdürlüğü sözlü sınavı ve bu sınava dayalı yapılmış olan 1709 atama ile ilgili durumun, mahkeme kararları doğrultusunda düzenlenmesinin önü açılmıştır.

Aynı şekilde Sağlık Bakanlığı tarafından, Anayasa’nın yükseköğretimi düzenleyen 130 ve 131 inci maddelerine aykırı bir şekilde kurulması planlanan Sağlık Bilimleri Üniversitesi ile ilgili 34 üncü madde tasarı metninden çıkartılmıştır.

CHP grubunun ve CHP İstanbul Milletvekili Nur SERTER’in yoğun çalışması ve mücadelesi, hukuksuz yapılmış olan ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ atamalarına karşı önemli bir kazanım elde edilmesini sağlamıştır. 14/11/2014

 

 

 

                                                                                                   

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.