Okul müdürlüğüne atamalarda gizlenen bilgiler

Okul müdürlüğüne atamalarda gizlenen bilgiler

Bazı il milli eğitim müdürlükleri yazılı sınav sonuçlarını yerine sadece atamaya esas puanları yayınlamaktadır.

 Eğitim kurumu müdürlüklerine sınava dayalı müdür ataması kapsamında yapılan sözlü sınav sonuçları il milli eğitim müdürlüklerinin internet sitelerinde yayınlanmaktadır.

İl milli eğitim müdürlüklerinin internet sitelerinde yapmış olduğumuz araştırmada öncelikle ilan edilen listelerde hiçbir yönetici adayının sendika bilgisi yer almamaktadır.

Zaten sendika üyelik bilgisi de o listelerde yer alamaz. Bu nedenle sendika üyeliğine yönelik sözlü sınav sonuçlarına dayalı bir değerlendirme yapma imkânımız bulunmamaktadır. Bu değerlendirmeleri yerel sendika temsilcileri yapabilecek durumdadırlar.

İl milli eğitim müdürlüklerinin internet sitelerinde yapmış olduğumuz araştırmalarda bazı sitelerde yazılı-sözlü kıyaslaması yapılmaması amacıyla bilgilerin gizlendiği görülmektedir. Örneğin bazı sitelerde yazılı sınav sonuçları yer almamakta veya hiçbir yazılı ve sözlü puanı yer almamakta, atamaya esas puan belirtilmektedir. Bazı il milli eğitim müdürlükleri ise tüm puanları tüm çıplaklığı ile listelerde vermiştir.

Türkiye Geneli Eğitim Kurumları Müdürlük Sınavı Sınav Sonuç Bilgileri için tıklayınız.

Okuyucularımız kendi illerindeki yönetici adaylarını tanıyabilir, sendika üyeliklerini bilebilir. Yukarıdaki listede Türkiye geneli yazılı sınav sonuçları bulunmaktadır. Okuyucularımız bu listeye ve kendi illerindeki sözlü sınav sonuçlarına bakarak bir değerlendirme yapabileceklerdir.

Listelerde sınav puanları yer alamasa bile genel müdürlük sınav sonuçları listesine bakarak yaptığımız araştırmada yazılı puanı yüksek olup sözlü sınavdan düşük puan alanlar olduğu gibi yazılı puanı düşük olup sözlü sınavdan yüksek puan alanlar da bulunmaktadır.

Bu sonuçlardan hareket ederek bir değerlendirmeye varılmasına tarafımızca imkân bulunmamaktadır. Çünkü bir sonuca varabilmek için ilan edilen listelerdeki tüm yönetici adaylarının tarafımızca tanınması, hangi sendikaya üye olduklarının bilinmesi, sözlü sınavdan yüksek puan alan adayların bariz bir biçimde bir sendika üyesi olmasının gerektiği, atanan yöneticilerin bariz bir biçimde bir sendikaya üyeliklerin olması halinde bir değerlendirme yapılabilir. Kaldı ki yazılı sınavında çok iyi çalışıp test tekniğinde yüksek puan almak mümkün olduğu gibi sözlü sınavda başarısız olmak gibi bir durumda söz konusudur. Haksızlık yapıldı demek için bir iki veri üzerinden hareket ederek bu şekilde yapıldı demek bizim açımızdan yanlış olacaktır.

Fakat sendikaların yaptığı açıklamalara göre bir haksızlık yapıldığı da ortadadır. Şu an sanırız ki sendikalar şubelerini bilgilendirmişler ve bilgi toplamaya başlamışlardır. Sendikal tarafından toplanan objektif bilgiler açıklandığında gerçekler ortaya çıkacaktır. Fakat yapılan ilk açıklamaların dozajından ciddi bir haksızlık yapıldığı ortadadır.

Ahmet KANDEMİR

Memurlar.net

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.