Okul Müdürü Atamalarında Sözlü Sınav=Torpil mi?

Okul Müdürü Atamalarında Sözlü Sınav=Torpil mi?

Okul Müdürü Atamalarında Sözlü Sınav=Torpil mi? Yönetici atama yönetmeliğinde okul müdürlerine sözlü sınav düzenlemesinin yer alacak olması ihtimali üzerine kamuoyunda büyük bir tepki oluştu. Sözlü sınav yapılmasının yöneticilerin belirlenmesinde yeni bir kadrolaşma operasyonu anlamına geleceği açıktır.

 Yönetici atama yönetmeliğinde okul müdürlerine sözlü sınav düzenlemesinin yer alacak
olması ihtimali üzerine kamuoyunda büyük bir tepki oluştu. Sözlü sınav yapılmasının yöneticilerin belirlenmesinde yeni bir kadrolaşma operasyonu anlamına geleceği açıktır. Umarım torpil çağrıştıran böyle bir yanlışa düşülmez. Geçmişte denenen ancak yargı tarafından iptal edilen düzenlemelerden dolayı uzun yıllar MEB de asaleten yönetici atamaları yapılamamış. En son sınav+ek 2 uygulamasında karar kılınmıştır.


Okul dönüşümlerinden dolayı mevcut yönetmeliğin yeniden düzenlenmesi gerektiği
konusunda en ufak bir şüphem yok, elbette yeniden düzenlenmelidir. Ancak sözlü sınavın doğru seçenek olduğunu düşünmüyorum.


Yeni yönetmeliğin gecikmesi, mevcut yönetmelikte de ocak-şubat aylarında sınavlı atama
yapılması yer aldığından dolayı, sınavlı atama bekleyen birçok yönetici adayının bu duruma tepki göstermesine yol açmıştır. Bazı il Milli Eğitimlerde duyuruya çıkıp daha sonrada, duyurularını geri çekmişlerdir. Şubat tatilinin de bitmesi ile görünen o ki, yönetici atamaları yaz tatiline kalmıştır.


Umarım sözlü sınav yanlışına düşülmez, sınav+ek 2 uygulaması yerinde bir uygulama olarak görülebilir. Ek-2 değerlendirme formu yeniden düzenlenirken uzman öğretmenliğe verilen puan aşağı çekilebilir, çünkü bu konuda birçok mağduriyetler yaşanmıştır, daha adil bir puanlama sistemi getirilmelidir. Öğretmenlik ve idarecilikte geçen süre puanları arttırılabilir. Ödüllerin çok öne çekilmesi ödülleri tartışılır bir hale getirecektir. Ödüllere sembolik düşük puanlar verilebilir. Bu konularda fazla söze gerek yok diye düşünüyorum, çok yazıldı ve çokça yorumlandı. Geçmişten ders alıp gelececeğe doğru ve yerinde uygulamaları taşımak lazım.

Sonuç olarak Milli Eğitim Bakanlığı yönetici atama ve yer değiştirme yönetmeliğini biran
önce düzenleyerek yayınlamalı. Yeni yönetmelik eğitimcilerin genelinin benimseyeceği objektif olduğuna inanılan bir yönetmelik olmalı. Yeni yönetmeliği de birçok yönetici adayının sabırsızlıkla beklediğini hatırlatmak istiyorum.


En derin saygılarımla…


www.kamugazetesi.com

Mustafa Yıldırım

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.