Okul yöneticiliği için sözlü sınav

Okul yöneticiliği için sözlü sınav

Milli Eğitim Bakanlığı yönetici atama yönetmeliği 28 Şubat 2013 tarihli Resmi Gazetede yayımlandı.

 Milli Eğitim Bakanlığı yönetici atama yönetmeliği 28 Şubat 2013 tarihli Resmi Gazetede yayımlandı.

Yayımlanan yönetmeliğe göre;

1- Bir eğitim kurumuna yönetici olarak atanabilmek için, o eğitim kurumuna alanı itibariyle öğretmen olarak atanabilmek veya bu eğitim kurumunda aylık karşılığı okutabileceği dersi bulunmak yeterli olacak.

MÜDÜRLÜK İÇİN EN AZ BEŞ YIL HİZMET

2- Müdürlük için en az beş yıl ve müdür yardımcılığı için en az üç yıl öğretmen kadrosunda görev yapmış olmak gerekiyor.

HEM MÜDÜR HEM DE MÜDÜR YARDIMCILIĞI İÇİN SÖZLÜ SINAV

3- Hem müdürlük hem de müdür yardımcılığı için yazılı sınav yapılacak. 100 tam üzerinden 70 ve üstü alanlar başarılı sayılacak. İller boş eğitim kurumlarını ilan edecek. Adaylar başvuru yapacak. En yüksek puanlı ilk altı aday sözlü sınava çağrılacak. Yazılı sınavın yüzde 50'si, sözlü sınavın yüzde 30'u, Ek I Değerlendirme formunun yüzde 20'si esas alınarak belirlenen puan üstünlüğüne göre ilk 3 aday Valiliğe sunulacak.

4- Sadece müdürlük için değil müdür yardımcılığı için de sözlü sınav getirildi. Zira yönetmeliğin 4. maddesinde Yönetici "Bakanlığa bağlı eğitim kurumlarında müdür ve müdür yardımcısı görevlerini yürütenleri" olarak gösterilmiş, 8. maddesinde de "Eğitim kurumu yöneticiliği sınavı, yazılı ve sözlü aşamalardan oluşur" hükmü yer almıştır. Bu nedenle hem müdür hem de müdür yardımcılığı için sözlü sınav getirilmiştir.

8 YILINI TAMAMLAYANA ROTASYON

5- Sekiz yıllık çalışma süresini tamamlayan müdür, müdür başyardımcısı ve müdür yardımcısı rotasyona tabi tutulacak. Rotasyon, hizmet puanının yüzde 70'i ile Ek I Değerlendirme formunun yüzde 30'unun birleşiminden oluşacak puana göre yapılacak

YENİ YAYIMLANMIŞ İLANLAR DA, BU YENİ YÖNETMELİK HÜKÜMLERİNE UYULACAK

6- Yeni Uygulama, 28 Şubat itibariyle tamamlanmamış tüm yönetici atama işlemlerini etkileyecek. Yönetmeliğe geçici madde olarak sadece 2011 tarihli sınav puanının, sözlüye katılmaya esas yazılı sınav puanı olduğu yazılmıştır. Bunun dışında geçici bir madde konmamıştır. Bu nedenle, şuan ilana çıkılmış ama tekemmül etmeyen (tamamlanmayan) tüm yönetici atamalarında; yazılı sınavın yüzde 50'si, sözlü sınavın yüzde 30'u, Ek I Değerlendirme formunun yüzde 20'si esas alınarak belirlenen puan üstünlüğüne göre ilk 3 aday Valiliğe sunulacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.