Rize MEM yönetici atamayı başlatmakla hata mı yaptı?

Rize MEM yönetici atamayı başlatmakla hata mı yaptı?

Rize MEM yönetici atamayı başlatmakla hata mı yaptı?

 28.02.2013 tarihinde yayımlanan yönetmeliğe göre yönetici atama duyurusuna çıkan ilk il, benim de memleketim olan Rize olmuştur. Rize il müdürü Karadenizlilerin tezcanlılığına kapılmış olsa gerek hiç beklemeden duyuruya çıkmıştır.

Duyuruya çıkmakla doğru mu yapmıştır? Bizce hayır. Çünkü mevcut durumda yönetici ataması yapabilmek mümkün değildir. En azından bakanlıktan genelge beklenmesi gerekirdi.

Örneğin Ek-1’de yer almayan müdürlükte geçen hizmet süresi için ne kadar puan verilecektir? Bu hizmete puan verilmezse yanlış yapılmış olacaktır.

Bir başka husus ise duyuruda yer alan;

Rize MEM yönetici atamayı başlatmakla hata mı yaptı?
Açıklamasında bulunmaktadır. Bu duruma göre kademeli olarak İlkokul’a dönüşecek bir okulu örneğin Türkçe öğretmeni tercih edemeyecektir. Oysa ki yönetmeliğe göre bir okul tercihinde bulunabilmek için o okula öğretmen olarak atanabilme şartı yeterlidir. Şimdi şöyle düşünelim. Bu okulda ortaokul öğrencileri de bulunduğuna göre Türkçe normu boş ise buraya atanmak mümkündür? Öyleyse bu okul tercih edilebilir. İl’in açıklamasında ise üç yıl sonra düşünülerek tercih etmeyin denilmektedir. Yönetmelikte gelecek tasarımı yoktur. Bugünün esas alınması söz konusudur. Üç yıl sonra farklı bir planlama yapılıp bu okulun Ortaokul’a dönüştürülmeyeceğinin garantisi var mıdır? Tabii ki yoktur. O bölgede yeni bir İlkokul yapılmışsa yada ortaokula daha çok ihtiyaç duyulmuşsa pekala Ortaokul yapılabilir. Bu durumda gelecek varsayımıyla atamayı engellemek doğru değildir. Bu konuda bakanlık emri de yoktur.

Bakanlığın sadece Sınıf Öğretmenlerini İlkokul’a branş öğretmenlerini de Ortaokul’a ilişkilendirin talimatı vardır. Buradan farklı anlamlar çıkarmak doğru değildir…

Rize ili acele etmekle yanlış yapmıştır. Tercihleri almadan önce yeni açıklamalara ihtiyaç duyulacaktır. Aslında görev bakanlıktadır.

Maksut BALMUK

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.