Rotasyon uygulaması 7 yıl üzerinden uygulanacak

Rotasyon uygulaması 7 yıl üzerinden uygulanacak

Rotasyon uygulaması 7 yıl üzerinden uygulanacak

 Taşra yöneticileri yer değiştirme yönetmeliği hakkında önemli bilgilere ulaştı. “ Milli Eğitim Müdür yardımcısından şube müdürüne kadar görevde bulunanlara yer değiştirme uygulaması yapılacak. Rotasyon uygulaması 7 yıl üzerinden uygulanacak. Uygulama iller arası şeklinde olacak. Bir ilde aynı görevde 7 yılını dolduran Milli Eğitim Müdür yardımcısından şube müdürüne kadar görevde bulunanlar iller arası rotasyona tabi tutulacak. Örneğin 3 yıl Keçiören’de şube müdürlüğü yapmış bir kişi 4 yılda Çankaya ilçesinde görev yapmış ise rotasyona tabi olacak. Eğer görevde yükselme olmuş ise o zaman görev süresi sıfırlanmış kabul edilecek. Rotasyon işlemleri Haziran ayı itibari ile başlatılacak”

 
Yine elde ettiğimiz bilgilere göre okul ve kurum Müdür/Müdür Başyardımcısı ve Müdür Yardımcısı rotasyonu bu yıl ertelenebilecek. Ama bundan sonraki uygulama da rotasyon okul ve kurumlar arası değil eğitim bölgeleri arasında olacak. Eğer bir ilçe 1 eğitim bölgesinden müteşekkil ise rotasyonda o ilçe dışındaki kurumları tercih ettirilecek. Eğer ilçe 2 eğitim bölgesine ayrılmış ise eğitim bölgesi dışındaki diğer yerlerden olmak üzere  aynı ilçe sınırlarındaki okul/kurum tercihinde bulunabilecek…
 
Yusufhan KEPEZLİ

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.