Sınav Puanına Göre Ek MEB Müdür Yardımcılığı Ataması Yapılacak Mı?

Sınav Puanına Göre Ek MEB Müdür Yardımcılığı Ataması Yapılacak Mı?

2016 yılında yapılan MEB Müdür yardımcılığı sınav sonucuna göre yeni bir müdür yardımcılığı ataması yapılacak mı? sorusu cevabı bekleniyor.

Müdür yardımcılığı sınavına giren öğretmenler, boş olan MEB müdür yardımcılığı kadroları için müdür yardımcılığı sınav puanlarına göre ek bir atama yapılmasını talep ediyor. MEB tarafından şu an itibari ile ek bir müdür yardımcılığı ataması yapılacağına dair bir resmi açıklama bulunmuyor. Özellikle sosyal medyada yetkililere ulaşmaya çalışan ek müdür yardımcılığı ataması isteyen öğretmenler bu taleplerinin yerine getirilmesi için çalışmalarına devam ediyor.
 

Sınav puanına göre Müdür yardımcılığı ek ataması talebinde bulunan öğretmenlerin yanında +4 yılını dolduran idarecilerde mağdur olduklarını MEB'in açıklamaları doğrultusunda sınava girmedikleri ve daha sonra ise Danıştay tarafından +4 yılını dolduran idareciler için verilen karar sonrası görev sürelerinin uzatılmadığı ve sınava girmediklerinden dolayı olası bir müdür yardımcılığı atamasının yapılmaması gerektiğini ifade ediyorlar ve MEB'de en son yapılan müdür yardımcılığı atamalarında +4 yılını dolduran idarecilerin bulundukları kadroları tercihe açmamıştı.

Peki Yönetici atama yönetmeliğine göre müdür yardımcılığı atamaları her sene yapılacak olan müdür yardımcılığı  oluşan sınav puana göre tercih alınarak puan üstünlüğüne göre yapılması gerekiyor fakat 15 Temmuz sonrası yönetmeliğin değişeceği ve müdür yardımcılığı atamaları için sınav yapılmayacağı sınav yapılsada dahi mülakat yapılacağı ifade ediliyor.

Evet , müdür yardımcılığı atamaları için bir taraftan sınava giren öğretmenler puana göre ek müdür yardımcılığı ataması isterken diğer tarafta ise 15 Temmuz sonrası yeni duruma göre mülakat getirilmesi planlanıyor müdür yardımcılığı konusunda ki gelişmeleri meb personel sitemizden takip edebilirsiniz?

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.