SINAVA DAYALI YÖNETİCİ ATAMALARI YILAN HİKAYESİNE DÖNDÜ

SINAVA DAYALI YÖNETİCİ ATAMALARI YILAN HİKAYESİNE DÖNDÜ

SINAVA DAYALI YÖNETİCİ ATAMALARI YILAN HİKAYESİNE DÖNDÜ..Kayseri ilinde Yönetici Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin yayınlanmasının ardından 23.08.2013 tarihinde sınava dayalı yönetici atama kılavuzu yayınlanarak süreç başlatıldı. Süreç başlamasına başladı ama ne hikmetse bir türlü son bulmuyor.

 SINAVA DAYALI YÖNETİCİ ATAMALARI YILAN HİKAYESİNE DÖNDÜ..Tabi ki yayınlanan takvimin 3 defa güncellenmesi  , yok efendim  elektronik sistemin (mebbis) bozulması  derken  çok kısa  bir  sürede  ön başvurular  alındı.(1,5 gün) Evet  yanlış duymadınız yönetmelikte 5 gün denilen süre Kayseri ilinde 1,5 gün de yapıldı.Yetişen yetişsin  denildi adeta ve  buna kimsenin  gıkı bile çıkmadı.Çünkü  başka konularda devamlı bir şeyler söyleme gereği   hissedenlerin  her zamanki gibi gündemleri yine başkaydı.Alınan ön başvurular neticesinde Ekli Puanlar şeffaflık ilkesi gereği yayınlanır diye umut ettik ama heyhat .Bu yapılanlar neticesinde eğitimcilerin sisteme olan güven duyguları zedelenmiştir.

Başvuru  yapacak  yönetici  adayları işini gücünü  bıraktı İl Milli Eğitim  Müdürlüğünün sitesini  takip etmeye başladı hani akıllarına gelirde  bir satır olsun açıklama yaparlar mı diye.Başvuru  takvimi  son bulmuş kimse başvuru yapamamış ama hiçbir açıklama yok.Bu kadar öğretmen takvim bekliyor,açıklama bekliyor  her şeyden ötesi  insan yerine konulmak istiyor.Müdürlük atama  sonuçları 20 .09.2013  tarihinde  bitmesine rağmen hala ortada atama yok.Müdür yardımcılığında en son yayınlanan(3.kez güncellenen)  takvimde  atama tarihi  bile yok.İlk duyurunun üzerinden bir ayı aşkın bir zaman dilimi geçmiş olasına rağmen tamamlanan hiç bişey yok.

Yani açıkçası bu konuda yönetici adayları  mağdur olmuştur ve hukuki yolları aramalarında hiçbir engel yoktur.Fakat Kayseri MEM Müdürü Sayın Bilal YILMAZ Bey ‘den bu konuda hassasiyet göstermesini istiyoruz .Çünkü kendisinin bu konulara çok değer verdiğini biliyoruz.  Hali hazırda   yönetmelik varken neden gerekenler yapılmıyor ve sınava girip puan alan adaylar mevcutken yani ortada kazanılmış bir hak varken neden atama yapılmıyor bunu anlamış değiliz…


Bizim isteğimiz , hukuku arkadan dolanma hevesinden bir an önce vazgeçilmeli, mevcut hukuk düzeninin gereği yerine getirilmelidir.Aksi bir durumda yönetici adayları mahkemeye başvuracak ve bundan sonraki süreç Kayseri MEM için daha da zor olacaktır.

 

 

M.Ali DEMİR

Eğitimci Yazar

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.