Sözlü Sınava Tepkiler Sürüyor

Sözlü Sınava Tepkiler Sürüyor

Sözlü Sınava Tepkiler Sürüyor

 04/08/2013 tarihinde yayınlanan Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumu Yöneticileri Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğiyle okul ve kurumlara müdür atamalarına sözlü sınav getirildi. Türk Eğitim-Sen olarak sözlü sınavla yönetici adayları arasında yapılacak ayrımcılılıklara, keyfiliklere, yandaş kayırmalara ve adaletsizliğe karşı yönetmeliğin yayınlandığı günden bu yana mücadelemiz devam etmektedir. Yapılan adaletsizlikler bütün illerde olduğu gibi Gaziantep’te de vicdanları sızlatarak devam etmektedir.

AKP iktidarının Milli Eğitim Bakanının eğitim çalışanlarının haklı feryadına karşı, yandaşların herkesin hakkını yemek istiyoruz, sözlü sınav uygulaması getirerek herkesin hakkını yememizi sağla istekleri kabul görmüştür. 

Milli Eğitim Bakanı, eğitim çalışanları arasında ayrımcılık yapılacağının, hakkı olanın hakkının yeneceğinin, yandaş eğitim bakanlığı yapılacağının işaretini daha göreve geldiği ilk günlerde 28/02/2013 tarihli yayınlanan ve sonra da iptal edilen yönetmelikte vermişti. Mevcut Milli Eğitim Bakanı, bu anlamda Milli Eğitim Bakanlığı değil Yandaş Eğitim Bakanlığı ismini fiiliyata geçirmişti.Ülkemizin her ilinde yapılan müdürlük sözlü sınavları akıl vicdan ve insanlık dışı uygulamalarla dolu olup, yandaşlar kayırılmaya devam edilmektedir. 

Gaziantep ilimizde de sözlü sınavı 04-05-06/09/2013 tarihlerinde yapıldı. Sınav sonuçları incelendiğinde akıllara durgunluk veren, vicdanları sızlatan, insan onurunu yerle bir eden rezalet dolu bir manzara ortaya çıkmaktadır. Sınavda 94 puan ve üzeri puan alanların neredeyse tamamı; özellikle yandaş bir sendikanın belli yönetici ve üyeleri, AKP ve teşkilatlarının emriyle il ve ilçe Milli Eğitim Müdürlüklerine vekaleten görevlendirilen şube müdürleri, yandaş kontenjanından ayrımcılık yapılarak okullara atanan kurucu müdürler, ağabeycilik ekolünden kendine yandaş kontenjanı ayrılan kişilerdir.

Sözlü sınavda yandaşlara verilen notlarla ayrımcılık üstüne ayrımcılık yapılmıştır. Sınav komisyonu üyeleri, bu kişilere yıllardır yapılan ayrımcılıklara kamera kayıtlarıyla yenisini ekleyip yaptıkları ayrımcılıkları kalıcı hale getirmişlerdir. Gaziantep ve bütün illerde sözlü sınavlarda yapılan ayrımcılıklar adalete olan güveni zedelemiş, insanların haklarına tecavüzü meşru kılmıştır. AKP siyasi yandaşlığından güç alan Milli Eğitim Teşkilatları, kurdukları yandaş ve ehliyetsiz komisyonlarla hakkı olanın hakkını yedirmiş, eğitim çalışanlarına zulmedilmiştir. 

Adalet ve Kalkınma Partisi, Zulüm ve Kayırma Partisi olarak çalışanları ve milleti ezmeye devam etmektedir.Yapılan bu uygulamalar Ülkemizi yönetenlerin adaletle ülkemizi yönetmedikleri, Türkiye’yi bir parti devletine doğru götürdüklerini ayan beyan göstermektedir. 

Türkiye yanı başımızdaki Suriye’deki Beşar Esad yönetimine (Baas Rejimi) benzer bir yönetimden farksız hale getirilmiştir. Türkiye, yandaşlar dışında hiç kimsenin hakkının hukukunun korunmadığı, yandaş olmayanlara dayatma ve zorlama yapıldığı, şiddet ve baskı uygulandığı bir Ülke haline getirilmiştir. 

Türkiye ileri demokrasi denilerek demokratik olmayan yöntemlerle yönetilmeye başlanmıştır.Gaziantep’te yapılan sözlü sınavı derhal iptal edilmelidir. Sözlü sınav komisyonu ne şekilde olursa olsun adaletsizdir ve yaptığından özür dileyip istifa etmelidir. 

Gaziantep Milli Eğitim Müdürünü yandaş kayırma ve haksızlık dolu sözlü sınav uygulaması nedeniyle istifaya davet ediyoruz. Eğitim çalışanları arasında ayrımcılık yaptıran, çalışanlara zulmettiren Milli Eğitim Bakanını derhal istifa etmeye ve eğitim çalışanlarından özür dilemeye davet ediyoruz. 

Gaziantep Valiliğini yapılan şaibeli sınavı iptal etmeye ve devletimize olan güveni tekrar tesis etmeye davet ediyoruz.Herkesi haksızlıklar karşısında susmamaya, haksızlık yapanlarla mücadele etmeye davet ediyoruz.

Kamuoyuna saygılarımızla…

Bekir AVAN 
TES Gaziantep Şube Başkanı

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.