Şube Müdürleri Haklarını AKİM'de Arıyor

Şube Müdürleri Haklarını AKİM'de Arıyor

Şube müdürleri yargı kararlarının uygulanması için AKİM’e başvuruyorlar.Şube müdürlüğünün sadece sözlü mülakata dayalı olarak atanmasına olanak sağlayan maddenin danıştay dairelerince iptal edildiğini ve mağduriyetlerinin giderilmesini AK Parti İletişim Merkezi aracılığı ile talep ediyorlar

  

Yazılı sınavlarında yüksek puanlar almalarına rağmen mülakatlarda düşük puanlar verilen şube müdürü adayları kendilerine yapılanın büyük bir adaletsizlik olduğunu düşünürken Danıştay Mahkemeleri de sadece sözlü mülakata dayalı atamaların yapılamayacağını hükmetmişti.Çerçeve yönetmelikte  mahkeme kararlarına uygun atama maddesi değişikliğine gidilmesine rağmen MEB kendi yönetmeliğinde bu yönde bir değişikliğe gitmediği için yaşanılan mağduriyet devam ediyor.Ayrıca Atama maddesinin MEB yönetmeliğinde de iptal edilmesi ile beraber 1709 şube müdürünün ataması ölü doğmuş maddelere göre yapıldığı için hukuki olarak iptal edilmesi gerekirken herhangi bir iptal işlemi yapılmadığı için ayrı bir mağduriyet konusu ortaya çıkmıştı.

 

Son olarak , Anılan yargı kararı ile, yazılı sınavdaki başarı puanının değerlendirme dışı bırakılarak, başarı sıralamasının tek başına sözlü sınav sonuçlarına göre oluşturulması hukuka aykırı bulunmuştur.

 

Ankara 4. ve 7. İdare mahkemeleri Danıştay 5. Dairesinin kararına atıfta bulanarak 12.02.2014 tarihinde yapılan sözlü sınavdan 63,20 puan alan şube müdürü adayının başarısız sayılmasını ilişkin dava konusu işlemde(mülakatlarının) hukuka uyarlık bulunmadığını söyleyerek yürütmeyi durdurma kararı vermiştir.

 

Bilindiği üzere Danıştay'dan gelen iptal kararları sonucunda Başbakanlık, 23 Temmuz  2014 tarihli ve 29069 sayılı resmi gazetede yayımlanan Genel Yönetmelikte yapmış olduğu değişiklik ile tamamen mülakat sonucuna göre yapılan atamaları, “yazılı ve sözlü puanın aritmetik ortalamasına göre”atama yapılacak şekilde değiştirdi.

 

Lakin Başbakanlığımızın çerçeve yönetmeliği açık seçik olmasına rağmen MEB yargı kararlarını uygulamamaktadır. Bu yaşanılan durumun netliğe ve hukuki olarak mağduriyetlerin önüne geçilmesi adına AKİM’e başvuruluyor.

 

http://basvuru.akim.akparti.org.tr/vatandas/

 

Şube Müdürlüğü Mülakat Mağdurları Platformu

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.