Şube Müdürleri İlçe Milli Eğitim Müdürü Olarak Atanacak

Şube Müdürleri İlçe Milli Eğitim Müdürü Olarak Atanacak

Şube Müdürleri İlçe Milli Eğitim Müdürü Olarak Atanacak

Mesleki ve Teknik Eğitim Sendikası Milli Eğitim Bakanlığının 2014 yılında yaptığı 1709 Şube Müdürü atamasının hukuka uygun olmadığını iddia ederek yargıya başvurmuştu.Danıştay 2. Dairesi METE-SEN'i haklı bularak 1709 Şube Müdürü atamasının hukuka uygun olmadığını ve Yürütmesinin Durdurulmasına karar verdi. Milli Eğitim Bakanlığı Bürokratları 10 Mart 2017 Tarihinde MEB Danıştayın İdari Dava Daireleri Kuruluna başvurdu. 20/03/2017 tarihinde İDDK MEB'in itirazını reddederek 1709 Şube Müdürü atamasını iptal etti. Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu MEB 1709 Şube Müdürü atamasına getirilen Yürütmeyi Durdurma Kararını onadı. MEB'in itirazını reddetti.

 Tevafuk mu diyelim bilmiyorum ama  ayni zaman dilimlerine denk gelen Danıştayın diğer bir kararı ise bizlere "Sizin hayır bildiklerinizde şer, şer bildiklerinizde  hayır vardır.. ALLAH bilir siz bilemezsiniz.." [ Bakara / 216]  hatırlatıyor...

Danıştayın O kararı ise bildiğiniz üzere şu şekilde..

Türk Eğitim Sen,  12.10.2013 tarih ve 28793 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Milli Eğitim Bakanlığı Personelinin Görevde Yükselme, Unvan Değişikliği ve Yer Değiştirme Suretiyle Atanması Hakkında Yönetmeliğin 23. Maddesi ile getirilen ve ilçe milli eğitim müdürü kadrosunun görevde yükselme sınavına tabi kadrolardan çıkartılarak bu kadrolara atamalarda sadece 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 68. Maddesinin (B) bendinde öngörülen şartların aranmasına ilişkin düzenlemenin kariyer ve liyakat ilkesine uygun olmadığı gerekçesiyle Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu’nun 2014/702 Y.D. itiraz nolu ve 23.10.2014 tarihli kararı ile yürütmesi durdurmuştu. Ancak; 13.01.2016 tarih ve 29592 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Millî Eğitim Bakanlığı Personelinin Görevde Yükselme, Unvan Değişikliği Ve Yer Değiştirme Suretiyle Atanması Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliğin 5. Maddesi ile; aynı Yönetmeliğin 23 üncü maddesinde değişiklik yapılmış ve ilçe millî eğitim müdürü kadrolarına yapılacak atamalarda yine görevde yükselme sınavı şartına yer verilmemişti.Bunun üzerine Türk Eğitim Sen'in Danıştay nezdinde açtığı davada, Adana ilinde ilçe milli eğitim müdürlüğü kadrolarına görevde yükselme sınavı şartı aranmaksızın, somut kriter ve duyuruya yer verilmeksizin, kariyer ve liyakat ilkelerine aykırı şekilde yapılan atama işlemlerinin iptali istemiyle yapılan başvurunun reddine ilişkin işlem ile bu işlemlerin dayanağı olan 13.01.2016 tarih ve 29592 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Millî Eğitim Bakanlığı Personelinin Görevde Yükselme, Unvan Değişikliği Ve Yer Değiştirme Suretiyle Atanması Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliğin 5. Maddesi ile değiştirilen; aynı Yönetmeliğin “İlçe millî eğitim müdürlüğü kadrosuna atama” başlıklı 23. Maddesinde, Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu’nun 2014/702 Y.D. itiraz nolu ve 23.10.2014 tarihli kararına aykırı şekilde görevde yükselme sınavı şartına yer verilmemesine ilişkin eksik düzenlemenin, Danıştay 2. Dairesinin 2016/3350 E. sayılı ve 20.12.2016 tarihli kararıyla yürütmesi durdurulmuştur. Kararın gerekçesinde, dava konusu düzenlemenin, 657 sayılı Kanunun  temel ilkeleri olarak belirlenen kariyer ve liyakat ilkelerine aykırı olduğu, objektif kurallar çerçevesinde atama yapılmasının engellediği belirtilmiştir. Bu karar gereğince, Bakanlık tarafından ülke genelinde sınavsız olarak yapılan tüm ilçe milli eğitim müdürü atamalarının iptali gerekmektedir.

Ve son zamanlarda ilce Müdürlüğü davalarının kazanılması ile davayı kazanan kişilerin hızlı bir şekilde araştırmacı kadrolarına atanmaları ile hem bu kadar araştırmacı ne olacak sorusunu akla getirmekte hem de Ülkemizin tasarrufa ihtiyacının  olduğu şu senelerde yazık değil mi dedirtiyor...

Matematikte basit bir kural vardır. .. Eksi ile eksiyi çarptığınızda  artıya ulaşırsınız.

Müsteşarımız Sayın Yusuf TEKİN 'in bu iki çıkmazı birleştirip yeni bir yol bulmasını , görevde yükselme sınavını kazanmış Şube Müdürleri arasından İlçe Müdürleri ataması yapıp bu iki kaosa son vermesi artılarla dolu olan karnesine yenilerini katacaktır. 

SELAM VE DUA İLE...

FURKAN EKİN
(Eğitimci Yazar)

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.