ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ ATAMALARINA MAHKEMEDEN İPTAL

ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ ATAMALARINA MAHKEMEDEN İPTAL

SADECE MÜLAKATLA YAPILAN ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ ATAMALARINA ANKARA 18. İDARE MAHKEMESİNDEN İPTAL

Türk Eğitim-Sen'den yapılan açıklama:

Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü’nce 10.02.2014 ile 28.02.2014 tarihlerinde yapılan şube müdürlüğü mülakat işlemlerinin, sözlü sınav neticesine dayanılarak yapılan tüm atama işlemlerinin iptali istemiyle açılan davada; Ankara 18. İdare Mahkemesi’nin 2015 / 682 E. sayılı ve 26.10.2015 tarihli kararı ile dava konusu işlemin yürütülmesinin durdurulmasına karar verilmiştir. İlgili kararda;
Şube müdürü kadrosuna görevde yükselme sınavı sonucunda yapılacak atamanın; adaylar arasında objektifliğini sağlayabilecek nesnel bir değerlendirme ölçütü olan yazılı sınavdaki başarı puanının değerlendirme dışı bırakılarak, yalnızca, yazılı sınavı tamamlayıcı nitelikte olması gereken ve başarı kriterleri daha muğlak olan sözlü sınav sonuçları esas alınarak yapılmasının liyakat ilkesine aykırı olduğuna ilişkin Danıştay 5. Dairesi’nin 2013 / 8367 E. sayılı ve 06.03.2014 tarihli yürütmeyi durdurma kararı ile Danıştay 2. Dairesi’nin 2013/10363 E. sayılı ve 29.04.2014 tarihli yürütmeyi durdurma kararlarından bahsedilerek; sadece sözlü sınav puanlarına göre oluşturulan başarı listesi esas alınarak 1709 adet şube müdürü kadrosuna yapılan atama işleminde, Milli Eğitim Bakanlığı Taşra Teşkilatı Şube Müdürlüğü Görevde Yükselme Sınavına katılanların yazılı ve sözlü puanları beraber değerlendirmek suretiyle başarı sırasının belirlenmesi gerektiğinden, davacının başarısız sayılma işlem ve bu kapsamda yapılan tüm sözlü sınav işlemleri ile söz konusu sözlü sınav neticelerine dayalı olarak yapılan tüm atama işlemlerinde hukuka uyarlık bulunmadığı, belirtilerek hukuka aykırılığı açık olan dava konusu işlemin yürütülmesinin durdurulmasına karar verilmiştir. 


İlgili Yürütmeyi Durdurma Kararı İçin Tıklayınız 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.