ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ MÜLAKAT MAĞDURLARINDAN EĞİTİMBİRSEN’E TOPLU İSTİFA RESTİ

ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ MÜLAKAT MAĞDURLARINDAN EĞİTİMBİRSEN’E TOPLU İSTİFA RESTİ

ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ MÜLAKAT MAĞDURLARINDAN EĞİTİMBİRSEN’E TOPLU İSTİFA RESTİ

 EĞİTİM-BİR-SEN GENEL MERKEZİNE HİTABEN

Milli Eğitim Bakanlığının Şubat 2014′te düzenlediği Şube Müdürlüğü mülakatlarında şeffaf bir sözlü sınav yapılmamış olup yaklaşık 5000 kadar aday mağdur olmuştur. Yazılı sınavdan barajı geçmeyi başaran adayların 4500 kadarı eğitimciler birliği sendikasının seçkin üyeleridir. Pek çoğu idarecilik yapmakta ve yüksek lisans eğitimini tamamlamıştır.

EBS Genel Merkezini arayan mağdur adaylara çelişkili cevaplar verilmesi, yeni atanmış aday olarak arayanlara ise “sizin hakkınızı savunacağız iptal olmayacak” şeklinde cevaplar verilmesi mağdurların midesini bulandırmıştır. Eğitim-Bir-Sen üyeleri arasında ayrım yapmamalıdır. Atanamayan mağdurları zenci üye muamelesi yapan, hukuksal haklarını korumayan, bir basın açıklamasını bile çok gören sendikamıza tepkiliyiz.

Sendikamız icraat makamı değildir ancak yapacağı açıklama, yazılı başvuru ve basın açıklamalarıyla tavrını, tarafını belli etmesi gerekmektedir. EBS Genel Merkezi, doğrudan, haktan, adaletten mi yana yoksa torpilden, iltimastan, adam kayırmadan mı?

Şube Müdürlüğü müalakat mağdurları olarak sosyal medyada toplandık ve sendikamızdan aşağıdaki hususlarda açıklama ve yazılı başvuru yapılmadığı taktirde istifa edeceğimizi bildiririz.

1-Şaibeli atamalar iptal edilsin.

2-ÖSYM Yazılı sınav puanına göre atama yapılsın puana göre atama yapılsın.

3-Adaylara yeniden tercih hakkı verilsin.

Mülakat Mağduru Eğitim-Bir-Sen Üyeleri Platformu

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.