Şube Müdürlüğü Mülakatı İptal(mi) Ediliyor?

Şube Müdürlüğü Mülakatı İptal(mi) Ediliyor?

Milli Eğitim Bakanlığı şube müdürlüğü atamalarında mülakat uygulamalarına çok sayıda dava açılmıştı. Ayrıca Anayasa Mahkemesinin tüm eğitim yöneticilerini görevden alan kanuna yapılan Yürütme Durdurma isteği red edilmişti. Bu iki durumla ilgili son gelişmeler...

         Şube müdürlüğü atamalarında sadece mülakatın kullanılmasını Danıştay 2. ve Danıştay 5. Daireleri hukuka aykırı bulmuş ve bu uygulamaların yürütmesini açıkça hukuka aykırı oldukları gerekçesiyle durdurmuşlardı. Ayrıca İdare Mahkemelerine de çok sayıda başvuru yapılmış, mülakatın uygulamasında hukuka aykırılıklar olduğu ve şube müdürlüğü mülakatlarının iptali istenmişti. İdare Mahkemeleri, Milli Eğitim Bakanlığından sınav tutanaklarını, ses ve görüntü kayıtlarını istemiştir. Dava açan bir çok kişi bir forma imza attıklarını fakat hiçbir şekilde cevap yazmadıklarını ileri sürdüklerinden mahkeme özellikle sesli görüntü kayıtlarını istemiştir. Milli Eğitim Bakanlığı ses ve görüntü kaydını sunamamış cevapları da adayların kendi el yazılarıyla yazdıklarını ispatlayamamıştır. Görünen o ki şube müdürlüğü mülakatları iptal edileceğe benziyor. Atalarımız ne demiş: Su akar yatağını bulur.

 
            Anayasa Mahkemesi eğitim yöneticilerinin tümünü görevden alan kanuna açılan davayı esastan görüşmeye karar vermişti fakat dli tatil araya girmekte... Eğitimcilerin en çok merak ettiği konulardan birine biz cevap verelim; Anayasa Mahkemesi adli tatile tabi olmadığı için bu süre zarfında da çalışacaktır. Birçok eğitimcinin Anayasa Mahkemesine maille ulaştığı ve davanın hızlandırılmasını talep edip mağduriyetlerini anlattıkları gelen duyumlar arasında.
 
            Anlaşılan Milli Eğitim Bakanlığını ve eğitimcilerimizi hareketli günler bekliyor...
 
Kamuajans.com

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.