Şube Müdürlüğü Mülakatında Artık Bu Yok

Şube Müdürlüğü Mülakatında Artık Bu Yok

Şube müdürlüğü mülakatları hatırlanacağı üzere oldukça çok dikkat çeken konuların arasında yer almaktaydı. Bu neticede eğitim sen sitesinde de yer alan bilgiye göre Diyarbakır bölge idare mahkemesinden bir iptal kararı çıktı.

 Her geçen gün tartışmalara konu olan şube müdürlüğü mülakatları ile ilgili mahkemeye başvuran adayların ve sendikalarla birlikte iptal kararlarıda gelmeye devam ediyor. Bu neticede şube müdürlüğü atamalarında çıkan iptal kararları neticesinde her geçen gün bir yenisi eklenirken bu kez iptal kararı Diyarbakırdan geldi. Diyarbakır bölge idare mahkemesi mülakatla ilgili bir gelişmeyi iptal etti. 

Çok sayıda üyemiz için MEB Taşra Teşkilatı Şube Müdürlüğü Görevde Yükselme Sözlü Sınavında başarısız sayılmalarına ve 10-28 Şubat tarihleri arasında gerçekleştirilen sözlü sınavlara ilişkin işlemlerin öncelikle yürütmesinin durdurulması daha sonra iptaline karar verilmesi istemiyle dava açtık.

Batman İdare Mahkemesi, 14 Ağustos 2014 gün ve E.2014/1295 sayılı kararıyla bir üyemiz adına açtığımız davada yürütmenin durdurulması isteğimizin reddine karar verdi. Diyarbakır Bölge İdare Mahkemesi`ne başvurarak yürütmenin durdurulması ret kararına itiraz ettik.

Diyarbakır Bölge İdare Mahkemesi, 12 Eylül 2014 gün ve E.2014/770 sayılı kararıyla dava konusu işlemin yürütmesinin durdurulmasına karar vermiştir. 

Diyarbakır Bölge İdare Mahkemesi, daha önce yayımladığımız karardan farklı olarak, üyemiz açısından sözlü sınavın içeriğine ilişkin olarak da karar vermiştir. Kararda; Şube Müdürlüğü Görevde Yükselme Sözlü Sınavına giren üyemize ‘Alan bilgisi` ve ‘Genel kültür` alanına ilişkin 1`er soru sorulduğu, üyemizin her iki soruya da doğru cevap verdiği belirtilmiş, buna rağmen sınav konularına ilişkin bilgi düzeyinin sınav komisyonu üyelerince 100 tam puanın altında değerlendirildiğine, üyelerin vermiş olduğu puanların aritmetik ortalaması alınarak sözlü puanının 64,5 olarak belirlendiğine ve sınavda başarısız sayıldığına, üyemizin sınav sorularına yönelik cevaplarının değerlendirilmesinin ölçme ve değerlendirme ilkelerine, dolayısıyla hukuka uygun olmadığına karar vermiştir.

Bölge İdare Mahkemeleri art arda verdikleri bu kararlarla, şube müdürlüğü sözlü sınavlarının her yönüyle hukuka aykırı olduklarını ortaya koymuştur; bu durum baştan beri söylediğimiz gibi, sözlü sınavların hukuka aykırı olduğunun yargı kararlarıyla tescil edilmesi anlamına gelmektedir. 

Milli Eğitim Bakanlığı, gecikmeksizin, sözlü sınav sonuçlarına göre yapılan şube müdürü atamalarının tamamını iptal etmeli, yapılan hukuksuzluğu bütün sonuçlarıyla gidermeli, eğitim camiasını da süreç hakkında bilgilendirmelidir. 

Bölge İdare Mahkemesi kararını görmek için tıklayınız.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.