Şube Müdürlüğü Sınavı Geçerli Mi?

Şube Müdürlüğü Sınavı Geçerli Mi?

MEB tarafından yapılan şube müdürlüğü atamaları için gündem oldukça belirsizken, atamalar iptal edilecek mi?

 Bu konuyla ilgili açıklama Türk Eğitim Sen'den geldi. Türk Eğitim Sen Malatya Şube Başkanı Ekrem Şenol, okul müdürü değerlendirme sürecine katılan eğitim şube müdürü atamalarının Danıştay tarafından durdurulduğunu belirterek “Atamaları usulsüz olduğu ispatlanan şube müdürlerinin yaptığı okul müdürü değerlendirmesi için yaptığı mülakat da geçersiz ve usulsüzdür” dedi.Açıklamasına devam eden Ekrem Şenol şu ifadeleri kullandı; “Mülakat sonuçları neticesinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün ismi neredeyse Malatya Milli Torpil Müdürlüğü haline gelmiştir. Adaletli bir atama sürecinde üyelerinin beceriksizliklerinden dolayı kadrolaşamayacağını anlayan malum sendika her türlü değeri hiçe sayarak üyelerini bir yerlere getirebilme gayretine girişmiştir. Bu skandal süreçte adeta hem komedi hem de rezalet yaşanmıştır. Bir önceki müdürlük değerlendirmelerinde müdürlük unvanını taşıyamadığı için verilen notla baraj altında bırakılan kişilerden bazıları son değerlendirmede yüksek puanlar almıştır. Bu kişilerin yüksek puanlar almasının esas nedeni malum sendikaya yaklaşmaları mıdır, soruyoruz. Aldığımız duyumlara göre örneğin iki soruya cevap veren ve çok yüksek puanlar alan müdür adayları bulunmaktadır. Dikkat çeken bir diğer husus da 90 ve üstü alan adayların tamamının malum sendika üyesi olmasıdır. Türkiye'nin hiçbir ilinde komisyonlarda müdür adaylarına Malatya'daki kadar düşük bir puanlama layık görülmemiştir. Öyle ki, üyemiz Ömer Gül'e 35 yıllık okul müdürlüğü tecrübesi ve tertemiz siciline karşılık 11 puan reva görülmüştür. Acaba Malatya Milli Eğitim Müdürlüğü'nü yönlendiren karanlık odaklar mı bulunmaktadır ? Malatya'da atamalara bazı kirli ellerin müdahalesi mi olmaktadır ?”.

 
Danıştay tarafından atamaları iptal edilen şube müdürlerinin yaptığı mülakatların da geçersiz olduğunu ifade eden Şenol; “O kadar ki liyakat yoksunu şube müdürlerinden bazıları, vefat etmiş okul müdürlerine not verebilmiştir. Bilinmelidir ki, bu zihniyetle ne ilimizde ne de ülkemizde eğitimin kalitesini artırmak mümkün değildir. Mahkeme kadıya mülk değildir. Bu haksızlıkların, hukuksuzlukların hesabı elbet bir gün sorulacaktır. Allah korkusu olmayan ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın teşkilatlarına sızmış bu eyyamcı çetelere ahirette cehennemin de var olduğunu hatırlatıyoruz. Bu çetelerle bu dünyadaki hesabımızı da aklımızın bir kenarına not ediyor, hesap gününü sabırla ve dik bir duruşla bekliyoruz.” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.