Şube Müdürlüğü Sınavı İptal Edilebilir

Şube Müdürlüğü Sınavı İptal Edilebilir

Şube Müdürlerini Bekleyen Tehlike; Şube Müdürlüğü Sınavı İptal Edilebilir

 Ankara 1. İdare mahkemesi şube müdürlüğü sınavında 5 soruyu iptal etti. Şube müdürlüğü sınavı ve atamaları tehlikeye girebilir...

Diyarbakır ilinde şube müdürlüğü sınavına giren adayın , Ösym'nin şube müdürlüğünde sormuş olduğu 6 sorunun hatalı olduğu ve soruların iptali ile ilgili açmış olduğu davada Ankara 1. İdare mahkemesi 5 soruyu iptal etti. 

Milli Eğitim Bakanlığı Personeli Görevde Yükselme ve Ünvan Değişikliği Sınavında ; 

Madde 21;

(2) Yapılan sınavlarda hatalı sorulara tekabül eden puanlar eşit şekilde diğer sorulara dağıtılır. Ancak, soruların yüzde beşinden fazlasının hatalı olduğunun birinci fıkrada belirtilen süre içinde yapılan itirazlar üzerine veya herhangi bir şekilde tespit edilmesi halinde, sınav iptal edilir ve en kısa sürede yeni sınav yapılır.

Sınav sorularının mahkemeye götüren aday süresi içerisinde soruların hatalı olduğu gerekçesiyle Ösym'ye başvuruda bulunarak itiraz etmiştir. Ösym'nin bu itirazı reddetmesi üzerine soruların iptali için dava açan aday 5 soruyu iptal ettirmiştir. 

Şube Müdürlüğü sınav sorularının iptal kararı Milli Eğitim Bakanlığına geldikten sonra Bakanlık bir üst mahkeme olan Bölge İdare mahkemesine itiraz edecektir. 

Milli Eğitim Bakanlığı bu davayı Bölge İdare mahkemesinde kazanamazsa , sınava temel dayanak teşkil eden yönetmeliğin 21. maddesinin 2. fıkrasına göre şube müdürlüğü sınavını iptal etmesi ve en kısa sürede yeni bir sınav yapması gerekiyor. 

Şube Müdürlüğü sınavının iptal edilmesi halinde şube müdürlüğüne yapılan atamaların tamamının iptal olması gerekiyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.