Şube Müdürlüğü Sınavında Başarısız Olanlar İlçe Milli Eğitim Müdürü Oluyor

Şube Müdürlüğü Sınavında Başarısız Olanlar İlçe Milli Eğitim Müdürü Oluyor

MEB”den Flaş Uygulama… Sınavda Başarısız Ol, Koltuğu Kap…

 Şube Müdürlüğü Sınavlarında Başarısız Olanlar İlçe Milli Eğitim Müdürü Oluyor!

Milli Eğitim Bakanlığında Neler Oluyor?

Şube Müdürlüğü Sınavlarında Başarısız Olanlar İlçe Milli Eğitim Müdürü Oluyor!

Bilindiği üzere Milli Eğitim Bakanlığında yapılan teşkilat düzenlemesiyle Bakanlık bünyesinde müsteşar kadrosu hariç diğer yönetim kadroları tamamen iptal edilmiş ve görev başında bulunan bütün İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürleri görevden alınarak havuza toplanmış, eğitim uzmanı olarak görevlendirilmişlerdir. Yine yapılan bu değişiklik gereği okul ve kurumlardaki bütün okul müdürleri ve müdür yardımcısı kadroları da boşaltılmış ve görevlendirme yoluyla bu kadrolara atamalar yapılmıştı.

Bu kapsamda; Ülkemizin tüm İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürleri değiştirilmiş ve yerlerine yeni görevlendirmeler yapılmıştır. Yapılan bu görevlendirmelerin özellikle İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri için liyakat ve yöneticilik deneyimleri gözetilmeden yapıldığı ve bir çok İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerine bir gün dahi yöneticilik deneyimi bulunmayan öğretmenlerin İlçe Milli Eğitim Müdürü olarak görevlendirildiği yaptığımız araştırmalar kapsamında ve haber merkezimize iletilen şikâyetlerin ilk sırasında yer almaktadır.

 

  Örneğin Aydın İli Kuşadası İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne; Geçtiğimiz aylarda Şube Müdürlüğü sınavına giren fakat bu sınavda başarısız olan ve hiçbir yöneticilik deneyimi olmayan bir öğretmenin İlçe Milli Eğitim Müdür olarak görevlendirilmesi çok büyük tepkilere sebebiyet vermiştir.

 

   Kuşadası gibi birçok İlden daha büyük ve Ülkemizin göz bebeği olan bir yerleşim merkezine böylesine kritik bir görevlendirmenin yapılması acaba eğitim ve öğretime ne gibi katılarak kazandıracaktır.

Bu tür görevlendirmelerde öncelikle liyakat ve yönetim deneyimine sahip tecrübeli kişilerin görevlendirilmesi hem hakkaniyet açısından isabetli olacak, hem de eğitim ve öğretimin kalitesini daha da yukarılara taşıyacaktır.

Milli Eğitim Bakanlığı bir an önce yapmış olduğu bu gelişi güzel görevlendirmelerden vazgeçerek işi ehillerine teslim etmesi gerekmektedir. Bu durumun devam etmesi halinde eğitim kurumlarında kamplaşmalar oluşacak ve sorunlar içinden çıkılamayacak hale gelecektir.

 

  KAYNAK:kamugazetesi

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.