Şube Müdürlüğünde Mevcut Mülakatlar Kullanılamaz mı?

Şube Müdürlüğünde Mevcut Mülakatlar Kullanılamaz mı?

Şube Müdürlüğünde Mevcut Mülakatlar Kullanılamaz mı?

 Son günlerde internet sayfalarında, hatta bazı siteler özel haber diye boy boy yazılar yayımlayarak, haber diye  sundukları mantıksız, hukuksuz, bir o kadarda anlamsız, afaki kişisel (subjektif) yazılarla şube müdürlüğü mülakat sınavı iptal edilsinmiş? Neymiş efendim “Şube Müdürlüğünde Mevcut Mülakatlar Kullanılamaz” mış ?    Çünkü beyefendiler böyle istiyorlarmış. buna da kılıf uydurma peşindeler.

Amaç belli,  MEB’de akıllı, mantıklı işler yapılmasının önüne geçmek, amaç belli, MEB’i yanlış yönlendirerek  bulanık suda balık avlama dertlerine düşmüşlerdir. Bu kişilerin başka nedenleri de var mı?  Elbetteki, kişisel hesapları bu tür yaygarayı gerektiriyordur, Bu kişilerin iyi niyetli amacı olsa, ortada bir  yanlış varsa, bunu kırmadan dökmeden nasıl adaletli bir şekilde, kimseyi daha fazla mağdur etmeden çözelim  veya çözüm yolları geliştirelim gibi bir dertleri olurdu. Fakat böyle bir niyetlerinin olmadığı ortada, yangına benzin dökme peşindeler.

İyi niyetli olmadıkları nereden bellidir.Şu soruları sorup yanıtlarını birlikte düşünelim. Bu kişiler neden İl Müdürleri veya ilçe Müdürleri, İl Müdür yardımcılarının atanma şeklini eleştirmiyorlar.  Bu kişiler, şartsız, kuralsız sınavsız atanmasına karşı değiller, neden bu hukuksuzdur atama yapamazsınız, mahkeme kararları var diye yorumlar veya haberler yayımlama maktadırlar, elbetteki amaç belli üzüm yemek değil bağcıyı dövmek  gibi niyetleri olunca bir kaşık suda kıyameti koparmayı kendilerine görev atletmiş zavallılar toz duman içinde bir şeyler kazanma peşinde oldukları apaçık.

Mülakat sınavını iptal eden bir karar mı var?
MEB şube müdürlüğü Mülakat Sınavının iptali yönünde bu güne kadar herhangi bir mahkemenin kararı mevcut değil iken, neden belirli çevreler Mülakat Sınavı iptal edilsin türküsünü söyleme gereğini hissediyor, bunların  amaçları ne olabilir ki, mahkeme kararları çok açık,” idare mahkemesi özetle “mülakatta başarılı olmak için 70 puan barajının  yanlış ve hukuksuz” olduğuna karar verdi. ” özetle ilgili yazıda kişi yorum yazısında mahkemenin kararını  belirtiyor.Mahkeme kararlarında açık şekilde görüldüğü gibi Mülakat sınavı iptal edilmiyor, Mülakat sınavı hukuksuz kanunlara aykırı denilmiyor, nereden çıkarıyorlar, bu yorumları , işte orası çok karışık, MEB karıştırıcıları MEB’de var olan bazı dengeleri, bu sınav üzerinden güç devşirmeye ve bertaraf etmeye çalışıyorlar.İşte bu yüzden ortalığı velveleye verme der dindeler.
MEB şube müdürlüğü mülakat sınavını iptal ederse, bir süre sonra yönetimdeki kişileri beceriksizlikle suçlayacaklar ve akabinde yönetimde değişiklik talebinde bulunacaklar, binlerce öğretmen veya binlerce şube müdürü adayı mağdur olmuş, onların umurunda değil, mesele MEB biraz daha karışsın

Bu güne kadar, bazı bakanlıklar mülakat sınavları yaptı hiç birinin mülakat sınavı iptal edilmedi, biz umut ediyoruz ki  bakanlık,  atanmış olan şube müdürlerini mağdur etmeden,şube müdürleri sorunun üstesinden geleceğidir, çünkü MEB kafasına göre değil hukukçularının hukuk görüşleri içerisinde hukuka uygun  davranarak Şube müdürlüğü sorununu çözeceğine inancımız sonsuzdur.Bu kapasite MEB’de mevcuttur
Yine MEB Provokatörlerin  elleri  boş kalacak, kazanan sağduyu ve eğitim olacaktır.
saygı ve sevgilerimle

Faruk yozgat/ Bilecik
yeni şube müdürü

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.