Şube Müdürlüğünde Yeni İptal Kararı

Şube Müdürlüğünde Yeni İptal Kararı

MEB şube müdürlerine bir iptal daha geldi

 Hatırlanacağı üzere MEB'in yapmış Salt sözlü puana dayalı atamaları önce Danıştay 5. daire sonra Danıştay 2. daire yürütmeyi durdurma kararı ile iptal etmişti.

Ancak MEB bu süreçte Danıştay kararlarını görmezden gelerek atamaların iptaline dair hiçbir işlem tesis etmedi.

Bu arada başbakanlık çerçeve yönetmelik Danıştay 5. dairenin verdiği karara dayalı olarak revize edildi ve atamalarda yazılı ve sözlünün aritmetik ortalamasının esas alınmasına karar verdi.

Buna rağmen MEB yine atamaları yenilemedi.

Son olarak Ekim 2014'te Ankara Bölge İdare Mahkemesi 1709 atamanın tamamının iptaline karar verdi.

MEB atamaları yine iptal etmedi.

Tamamen hukuka aykırı atamaları korumak adına MEB tüm mahkeme kararlarını bypass eden kanun çıkarma girişiminde dahi bulundu.

Mecliste görüşülmekte olan TÜSEB kanun tasarısının MEB şube müdürü atamalarını ilgilendiren kısmı son anda geri çekilerek anayasal suç işlenmesinin önüne geçildi.

MEB Aleyhinde sendikaların açtığı davalar devam ederken, bireysel davalarda ardı ardına yürütmeyi durdurma kararları çıkmaya başladı.

Geçtiğimiz günlerde 17 .idare mahkeme şube müdürlüğü atamasında yürütmeyi durdurma kararı verirken; son olarak 4.idare mahkemesi sözlü mülakat işlemleri ile ilgili yürütmeyi durdurma kararı verdi.

Karar örneği aşağıda sunulmuştur.

Şube Müdürlüğünde Yeni İptal Kararı Şube Müdürlüğünde Yeni İptal Kararı Şube Müdürlüğünde Yeni İptal Kararı

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.