Şube Müdürlüğüne Esas Olan Puanlar Yeniden Hesaplanacak

Şube Müdürlüğüne Esas Olan Puanlar Yeniden Hesaplanacak

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Vekili Ahmet Özer, “Sendikamız eğitimin kök sorunlarına çözüm yolları üretti. 28 Şubat’ın en acımasız uygulamalarını hep beraber yaşadık. Bu sorunları çözmekte bize düştü. Bu dönemin tahribatını tamir için gayret ettik ve sonuca ulaştık. Bu yıkıcı dönemin etkilerini yok etmek kolay değil ama bunun mücadelesini veriyoruz. Şimdi ise önümüzde müfredatın yenilenmesi, ders kitaplarının buna göre yazılması, öğretmen ihtiyacı, derslik ihtiyacı, öğretmen yetiştirilmesi gibi önemli sorunlar karşımızda’’ dedi.

 Eğitim-Bir Sen İstanbul Şubeleri, İstanbul Haliç Kongre Merkezinde iftar programı düzenledi.

 

Programda konuşan Özer, Eğitim-Bir-Sen bu yıl da yetkiyi alarak başarısını taçlandırdığını belirterek, şunları söyledi: “Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Kurucu Genel Başkanımız Mehmet Akif İnan’a rahmet diliyorum. Akif İnan’a, ‘Milli Eğitim Bakanı mı olmayı, yoksa sendika başkanı mı olmayı tercih edersin’ diye sorulduğunda, ‘Sendika başkanlığını tercih ederim’ demişti. Sendikamızın ne maksatla kurulduğunu, hangi hizmetleri yapması gerektiği konusunda bize ufuk açmış ve yol göstermiştir.”



 

Şube Müdürlüğüne Esas Olan Puanlar Yeniden Hesaplanacak

 

Şube Müdürlüğü atamalarıyla ilgili tartışmalara da açıklık getiren Özer, “Milli Eğitim Bakanlığı ile yaptığım görüşmelerde, şube müdürlüğü atamasına esas olan puanlar yeniden hesaplanacak. Milli Eğitim Bakanlığı şube müdürlerini eski tercihlerine göre %50 Sınav Puanı + %50 Sözlü Sınav notuna göre değerlendirip yeniden atayacaklar." diye konuştu.


 

Zulüm ve Haksızlıklara Sessiz Kalmayacağız

 

Dünyanın dört bir yanında uygulanan zulüm ve haksızlıklara sessiz kalamayacaklarını ifade eden Özer, son olarak şunları söyledi: “Arakan’da, Kırım’da, Doğu Türkistan’da, Filistin’de, Mısır’da, Suriye’de, Irak’ta bizim dualarımızı bekleyen mazlumlar var. İstanbul ne ise; Bağdat, Bosna, Gazze, Kırım, Kerkük odur. Nerede ‘La ilahe illallah’ diyen varsa, Misak-ı Milli sınırımız orasıdır. Dünyanın neresi olursa olsun gözü yaşlı birisi varsa, gözünün yaşını silmek, acısını dindirmeye çalışmak bizim görevimizdir. Hiç olmazsa eylemlerimizle, tepkilerimizle mazlumların yanında olduğumuzu gösterelim. Bu güzel iftarımızın hayırlara vesile olmasını temenni ediyor, hepinize teşekkür ediyorum.”



 

Programda İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Muammer Yıldız ve İstanbul 2 No’lu Şube Başkanı Hasan Yalçın Yayla da kısa bir konuşma yaptı.

 

Programa, Eğitim-Bir Sen İstanbul Şube Başkanları, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları, Teftiş Kurulu Başkan ve Yardımcıları, İlçe Milli Eğitim Müdürleri, İl ve İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri, Eğitim-Bir Sen İstanbul Şube Yönetim Kurulu üyeleri ve ilçe temsilcileri katıldı.



HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.