Şube müdürlüğünün kaldırılmayacağı taslaktan anlaşılmıştır.

Şube müdürlüğünün kaldırılmayacağı taslaktan anlaşılmıştır.

Geçen hafta şube müdürü kadrolarının kaldırılacağı ile ilgili sitelerde bir haber vardı. Doğrusu böyle bir değişikliğe ihtimal vermiyorum.


Tekrar tekrar yazıyorum; KHK de yer almayan konular ile ilgili yazmak, desteksiz atış yapmaya benziyor. Gerçi destekli atışlarda hedef falan tutmuyor. İl müdür yardımcılıklarının kaldırılıp şube müdürlüğüne dönüştürüleceği haberi doğrusu bana mantıklı geliyordu. En azından il eğitim uzmanlığına geçirilecek haberinden daha mantıklı idi. Bu söylentilerin ardı arkası kesilmeyecek. Zaman ilerledikçe şube müdürlerinin moral bozukluğu artarak devam ediyor. Bunun tek nedeni ise belirsizlik.

Geçen bir şube müdürü arkadaş ile telefonda anlatıyor; “Ne yapacağımızı şaşırdık. Emekli olmak istiyorum. Emekli maaşı ile nasıl geçinirim. Bu kadar yıldan sonra nereye gideceğimi bilmiyorum. Kafamda hiçbir planım yok. Bu ruh hali ile her gün mesaiye geliyorum” Doğrusu bu cümleler tüm şube müdürlerinin durumunu yansıtıyor. Bu belirsizliğin biran önce sonuçlanması gerekir diye düşünüyorum.

“Milli Eğitim Müdürlükleri Yönetmelik Taslağı”

Meb Personel Genel Müdürlüğü 14 Mart 2012 tarihinde 15 il müdürlüğü ve merkez teşkilatı birimlerine, Milli Eğitim Müdürlükleri Yönetmelik Taslağını gönderdi. Taslak ile ilgili görüşleri ise 23 Mart 2012 tarihine kadar ilgili birimlerden istedi. Doğrusu bu taslağın STK lara da gönderilmesinin yerinde olacağını düşünüyorum. Özellikle bu alanda kurulmuş olan UEYDER e taslak gönderilmeliydi. Görüş ve önerilerimizi paylaşmak isterdik. Birçok yönetmelik hükmünün değişmesi, 652 sayılı KHK yayınlandıktan sonra elzem oldu. Bu değişiklerle bunlar yapılmaya çalışılıyor. Yayınlanması halinde, yönetmelik hazırlıklarının yapıldığı bir dönemde kafalarda ki bazı soru işaretleri de sona ermiş olacaktır. Şube müdürleri, il müdür yardımcılığı konuları açıklığa kavuşmuştur. İl müdür yardımcılığı ve şube müdürlüğünün kaldırılmayacağı taslaktan anlaşılmıştır. Bu konuda yapılan spekülasyonlar boşa çıkmıştır. Destekli ve desteksiz atışlar hedefi bulmamıştır(!)Taslak ta bu iki kadronun da görevleri tanımlanmıştır. İl eğitim uzmanlığı gibi bir kadroda yer almamaktadır.



Bir önemli konu da; İlçe müdürlüğü kadrolarının görevde yükselmeye tabi kadrolar arasından çıkarılmış olmasıdır. Bu değişiklik çerçeve yönetmeliğinde yapıldı. Bu değişikliğe bağlı olarak bakanlıklarda kendi görevde yükselme yönetmeliklerinde değişikliğe gideceklerdir. Milli Eğitim Bakanlığı bundan sonra ilçe milli eğitim müdürlüğü kadrolarına atama yapmak için sadece 657 nin 68. Maddesinde ki şartları isteyebilir. Yani lisans mezunu herkes ilçe milli eğitim müdürlüğü kadrosuna atanabilir. Bakanlık kendi yönetmeliğinde çerçeve yönetmeliğe uygun hükümler koyarak bunu gerçekleştirebilir. Bunun önünde engel bulunmamaktadır.

Doğrusu yönetmelik değişikliğini okuyunca aklımdan bunlar geçti. Şartları tutmayanların ilçe milli eğitim müdürlüğüne ataması yapılmasının zemini hazırlanıyor diye düşündüm. Resmi gazetede yalnızca bir bakanlığın görevde yükselme yönetmeliğinde değişiklik yapılmıyor. Yapılan çerçeve yönetmeliğinde ki değişikliktir. Hepimiz bunu anlıyor ve görüyoruz. Ama bakanlığımız umarım bunu dikkate almaz. Kaldı ki daha önce de il müdürlüğü kadroları görevde yükselme kadroları arasında değildi. Buna rağmen Milli Eğitim Bakanlığı görevde yükselme yönetmeliğinde bu kadrolar sayılmıştır.

25. maddenin,

c) İlçe millî eğitim müdürü, il millî eğitim müdür yardımcısı görevlerinden birinde veya bu görevlerde toplam en az üç yıl asaleten görev yapmış olanlar, il millî eğitim müdürlüğü veya daire başkanlığı (bağımlı) görevlerine,

……..

İl müdürlüğüne asaleten atanmak için şartlar getirilmiştir. Umarım ilçe milli eğitim müdürlükleri içinde benzer durum söz konusu olur.

M. Akif Müellifoğlu/Ueyder

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.