Şube Müdürü Hakkındaki Kararı Mahkeme Kaldırdı‏

Şube Müdürü Hakkındaki Kararı Mahkeme Kaldırdı‏

Şube Müdürü Hakkındaki Kararı Mahkeme Kaldırdı‏

 Ankara Bölge İdare Mahkemesi, Mamak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nde Şube Müdürü olarak görev yapan Osman Kanca hakkında verdiği kararda; “Dosyada mevcut bilgi ve belgelerin incelenmesinden, İdare Mahkemesinin iptal kararında belirtilmiş olan değerlendirme hususlarına rağmen yapılan değerlendirmenin objektif bir belgeye dayalı olmadan olumsuz verildiği gerekçesiyle soruşturma izni verilmesine kararı verilmiş ise de; okul müdürlerinin görevlerinin uzatılması için doldurulan değerlendirme formlarının on ayrı değerlendirmeci tarafından ayrı ayrı yapıldığı ve birbirinden bağımsız olarak farklı puanlar verildiği ve verilen puanlar neticesinde sonuç puanının belirlendiği, bu değerlendirmeler esnasında dosyada kişisel kasıt unsuruna ilişkin herhangi bir bilgi belge bulunmadığı nazara alındığında görevi kötüye kullanma suçunun sübuta erdiği sonucuna ulaşılmasında hukuka uyarlık bulunmamıştır” ifadelerine yer vermek suretiyle itirazın kabul etmiş ve itiraza konu itiraz eden hakkında soruşturma izni verilmesine ilişkin Mamak Kaymakamlığı’nın kararını kaldırdı.

Mamak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nde Şube Müdürü olarak görev yapan Osman Kanca hakkında okul müdürlerinin görev sürelerinin uzatılması için doldurulan değerlendirme formunda objektif bir belgeye dayalı olmadan olumsuz değerlendirmede bulunduğu gerekçesiyle Mamak Kaymakamlığı’nca soruşturma izni verilmişti. İtiraz üzerine; Ankara Bölge İdare Mahkemesi 1. Kurulu 2015/494 Esas ve 2015/608 Karar Sayılı Kararında soruşturma izni verilmesine ilişkin bu kararı kaldırdı.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.