Şube müdürü normları illere ne zaman verilecek?

Şube müdürü normları illere ne zaman verilecek?

' MEB'de yeni şube müdürü kadro ihdasından sonra 950 kadronun ne zaman ve nasıl taşraya dağıtılacağı merak konusu oldu.'

 

12 Temmuz 2012 tarihinde 28351 sayılı Bazı Kanunlarda Değişiklik yapılmasına dair kanunun resmi gazetede yayınlanması ile birlikte 950 şube müdürü kadrosu MEB’e ihdas edilmişti. Bu arada münhal şube müdürü kadro sayısı 1723’e ulaştı. Merak edilen bir konu da yeni kadroların taşraya nasıl dağıtılacağıdır.

 

Müsteşar Sayın Emin ZARARSIZ; öğretmenlere yönelik seminerde “merkez teşkilatı birimlerinin iz düşümlerinin taşraya yansıtılacağını”,  öğrenci ve okul sayılarının öneminin olmadığını açıklamıştı. Bu durumda birçok okul türünün bulunduğu orta büyüklükte ki ilçelerde, şube müdürü normları artacaktır. Daha büyük il/ilçelerde ki şube müdürü normları ise sabitlenecektir. Hâlihazırda ki şube müdürleri norm dağılımında ise orantısızlıklar var. Her çeşit okul/kurum türünün olduğu, öğrenci sayısının il nüfusundan daha fazla olduğu ilçelerde şube müdürü normları yetersiz geliyordu. Sadece ihdas edilen kadroların taşraya dağıtılması değil, yeniden norm tespit çalışmasının önemli olduğu ortaya çıkıyor.

 

Bakanlık uzun yıllardır şube müdürü normları ile ilgili bir çalışma yapmamıştı. Bu çalışma il/ilçe milli eğitim müdürlüklerinde, iş yükünün paylaşılmasını sağlayacaktır. Özellikle il şube müdürlerinin iş yükü azalacak, hizmette kalitenin artmasına neden olacaktır.

 

 

Mustafa Dönmez

 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.