TES: YÖNETİCİ PUANLAMALARI İPTAL EDİLMELİDİR

TES: YÖNETİCİ PUANLAMALARI İPTAL EDİLMELİDİR

TES: YÖNETİCİ PUANLAMALARI İPTAL EDİLMELİDİR

Dört yıllık görev sürelerini dolduran okul ve kurum yöneticileri 100 puan üzerinden değerlendirmeye tabi tutulmuş; yapılan değerlendirmede 75 puan ve üzerinde puan alanların görevlendirmeleri uzatılmış, bu puanın altında kalanların ise yöneticilik görevleri sona erdirilmiştir. Bu değerlendirmeler yapılırken neredeyse her illerimizde tam anlamıyla bir kıyım ve zulüm yaşanmış; yıllarını eğitim yöneticiliğine vermiş, okulunu örnek konuma getirmiş pek çok yöneticiye sırf malum sendika üyesi olmadıkları için 75 puanın altında puan verilerek görevleri sonlandırılmıştır. Bu değerlendirmeleri yapanların bir çoğu göreve daha yeni atanmış olup; yönetici ile ilgili bilgi ve kanaat sahibi olmayan kişilerdir. Buna rağmen değerlendirme yaparak; bu kıyım tablosunu ortaya çıkmasına neden olmuşlardır.

Kıyım ve zulüm boyutlarına ulaşan yeniden görevlendirme değerlendirmelerinin iptal edilmesi, eğitim camiasının huzuru ve eğitim sistemimizin geleceği açısından bir zorunluluktur. Bu nedenle yapılan değerlendirmelerin iptal edilmesini ve objektif, hakkaniyetli, başarı veya başarısızlığı esas alacak şekilde yeniden yapılması hususunda, Türk Eğitim Sen olarak, Bakanlığa yazılı başvuruda bulunduk.

 

İlgili yazımız için tıklayınız

 

TÜRK EĞİTİM-SEN

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.