Torpile Geçit Vermeyeceğiz

Torpile Geçit Vermeyeceğiz

Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu Türk Eğitim Sen'in İlçe Milli Eğitim Müdürü Atamalarının İptali ve Yürütmesinin Durdurulması ile açtığı davada atamaları hukuka aykırı bulmuş ve yürütmesini durdurmuştur.

 - Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulunun 2014/702E sayılı kararı ile, Milli Eğitim Bakanlığı Personelinin Görevde Yükselme, Unvan Değişikliği ve Yer Değiştirme Suretiyle Atanması Hakkında Yönetmeliğin 23. maddesi ile getirilen ve ilçe millî eğitim müdürü kadrosunun görevde yükselme sınavına tabi kadrolardan çıkartılarak bu kadrolara atamalarda sadece 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 68 inci maddesinin (B) bendinde öngörülen şartların aranmasına ilişkin düzenleme 657 sayılı Yasa'nın temel ilkeleri olarak belirlenen kariyer ve liyakat ilkelerine uygun, objektif kurallar çerçevesinde atama yapılması engellendiğinden hukuka aykırı bulunmuş ve yürütmesi durdurulmuştur. İlçe Milli eğitim Müdürlüğü kadrosuna atanmak için kadrolu olarak en az iki yıl okul müdürlüğü veya en az 1 yıl şube müdürlüğü, eğitim uzmanlığı, tesis, basımevi müdürlüğü görevi yapma şartları getirildi. İşte o yönetmelik değişiklik maddesi: b) Bakanlık merkez ve taşra teşkilatında, Talim ve Terbiye Kurulu uzmanı, eğitim uzmanı, hukuk müşaviri, şube müdürü, tesis müdürü, basımevi müdürü kadrolarında ayrı ayrı veya toplamda en az bir yıl olmak üzere asaleten görev yapmış olmak. Şimdi Danıştay kararlarına uyulmuş mu oldu? Okul müdürlüğü veya şube müdürlüğü yapmış birden çok aday olursa nasıl seçim yapılacak? İşte burada devreye torpil girecek...

2 yıl okul müdürlüğü ve 1 yıl şube müdürlüğü yapmak"yazılı sınav" başvuru şartı olmalıydı. Objektif atama kriterleri getirilene kadar hukuk mücadelemiz devam edecektir. Bu yönetmelik değişikliğini yargıya götüreceğiz. Torpile geçit vermeyeceğiz.

MEB ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ MAĞDURLARI PLATFORMU

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.