Tüm Yönetici Görevlendirmelerinde Liyakat Esas Alınmalıdır

Tüm Yönetici Görevlendirmelerinde Liyakat Esas Alınmalıdır

Millî Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumlarına Yönetici Görevlendirme Yönetmeliği yine değişti. 21 Haziran 2018 Perşembe tarih ve 30445 sayılı Resmî Gazetede yayınlanan yönetmeliğe göre Yöneticiliğe ilk defa görevlendirme yazılı sınav ve sözlü sınav sonucuna göre; yöneticiliğe yeniden görevlendirme ise Ek-1’de yer alan Form üzerinden yapılacak değerlendirmeyle yapılacak.

Anadolu Eğitim Sendikası olarak sözlü sınava ilk günden itibaren karşı çıktık. Sözlü sınavın ne anlama geldiğini, yönetici olmak için BİR sendika üyesi olmanın yazılı olmayan bir kriter olarak uygulandığını tüm eğitim camiası bilmektedir. Yapılan değişiklikle ilk defa yönetici olarak görevlendirilecek olanlarda sözlü sınav devam etmektedir. Mevcut yöneticilerin devam etmesinde sözlü sınav kaldırılmıştır. Bizler sözlü sınavın tamamen kaldırılmasını, yönetici atamalarının LİYAKAT ile yapılmasını istiyor ve talep ediyoruz.

Mehmet Alper ÖĞRETİCİ

Genel Başkan

Tüm Yönetici Görevlendirmelerinde Liyakat Esas Alınmalıdır

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.