Yandaşa Mahsus Müdür Koltuğu

Yandaşa Mahsus Müdür Koltuğu

Türk Eğitim Senden yapılan açıklama; Bursa Şubeleri, İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde yönetici atamaları için yapılan sözlü sınavların yandaş kayırmacılığa yol açması nedeniyle eylem yaptı. Eylemde öğretmenler, ‘Yandaşa mahsus müdür koltuğu' yazan koltuğu benzin dökerek yaktı.

 Okul müdürlüğü sınavı sonrası yapılan mülakatta 90 ve üzeri puan alanların yüzde 95'inin yandaş sendika mensubu olduğunu söyleyen Bursa 2 No’lu Şube Başkanı Selçuk Türkoğlu şunları kaydetti: “Toplam 214 yazılı sınav kazanıp mülakata giren idareci adayından 90 üzeri en yüksek puan verilen 75 adaydan 71’i yandaş sendika mensubudur. 

Pek çoğu yazılı sınavda düşük puan almalarına karşın resmen mülakat puanı ile diğer adayların önüne geçirilmiş tam anlamıyla mülakat bir çadır tiyatrosuna komediye dönüşmüştür.

2,5 DAKİKADA KARPUZ SEÇEMEYENLER MÜDÜR SEÇMEKTEDİR!

Mülakatlar tam bir komedidir. 214 aday 3 gün içerisinde ortalama 2,5 dakikalık mülakat sonucu puanlandırılmıştır. Bu 2,5 dakika içerisinde mevzuat bilgisi yüzde 20, analitik düşünme yüzde 10, temsil kabiliyeti yüzde 15, muhakeme gücü yüzde 10, iletişim yüzde 10, davranış yüzde 10, yeniliklere hakimiyet yüzde 10, genel kültür yüzde 15 olarak değerlendirme yapacaklardır.

Komisyon bu 2,5 dakika içerisinde öyle bir değerlendirme yapmıştır ki yandaş sendika mensuplarının analitik düşündüğüne, temsil kabiliyetine, muhakeme gücüne, iletişim beceriliğine, davranışının uygun olduğuna ve genel kültürünün gelişkinliğine karar vermişlerdir.

MÜLAKAT PUANININ YÜZDE 30’U BÜTÜN SIRALAMAYI DEĞİŞTİRMEKTEDİR!

Müdür atamalarına esas teşkil eden yazılı sınavın yüzde 70’i, mülakatın yüzde 30’u ve ek 1 puanlarıdır.

Hal böyle iken, sınavdan 100 puan dahi alan bir adayın mülakatta 50 alması durumunda atanma şansı kalmamaktadır. Bu sistem tam anlamıyla kişi kayırmaya yönelik sübjektif bir sistemdir.

VEKİLLER ASİLLERİ SINAVA TABİİ TUTMUŞTUR!

Mülakat komisyonunda görev alan bir Milli Eğitim Müdür Yardımcısı, bir İlçe Milli Eğitim Müdürü ve üç adet İl Milli Eğitim Şube Müdürünün ikisi vekil şube müdürüdür yani vekiller asilleri sınava tabii tutmaktadır. Diğer taraftan komisyonun sendikal ve siyasi mensubiyetleri itibariyle güvenilirlikleri ve şeffaflıkları bulunmamaktadır.

Bursa MÜLAKATLARI TOPTAN İPTAL EDİLMELİDİR!

        Gerek çağrı kriterlerine uyulmaması gerekse de kamera kaydının bulunmamasından dolayı bu sonuçlar göstermektedir ki, orada bir mülakat olmamış resmen yandaşların önü açılmıştır.

Şaibeli mülakatların iptal edilmesi için hem itirazlarımızı ve hem de mahkeme yolunu kullanacağımızın bilinmesini istiyoruz.

ZULÜMLE İKTİDAR OLUNUR AMA PAYİDAR OLUNMAZ!

Ağızlarından kul hakkını düşürmeyenlerin ellerine fırsat geçtiğinde nasıl zalimleştiklerini, nasıl hak hukuk tanımaz olduklarını, koltuğu ve makamı bulduklarında bütün insani değerleri nasıl yitirdiklerini çok daha net görmekteyiz.

“Bir ambar buğdayın bir avuç mostrası olur” misali bu mülakatlar bu yapının karakterini, şahsiyetini, liyakatini ortaya koymuştur.

ATİLLA GÜLSAR VE KOMSYON ÜYELERİ İSTİFA ETMELİDİR!

Eğitim çalışanları nezdinde itibarları kalmamış, güvenilirlikleri ve yeterlilikleri şaibeli hale gelmiş başta Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar olmak üzere komisyon üyeleri istifa etmelidir.

Bursa’da 550 bin öğrencinin, 26 bin eğitim çalışanının binlerce velinin bu yapıya artık tahammülü kalmamıştır.

Biz zulmün ve zalimlerin sonuna kadar takipçisi olacağız.

Bursa Valisini ve siyasi irade ile birlikte savcıları göreve davet ediyoruz. “

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.