Yargıya Rağmen Sendikacı Müdüre Yine Puan Engeli

Yargıya Rağmen Sendikacı Müdüre Yine Puan Engeli

Milli Eğitim'den ödül aldıktan iki ay sonra, 'değerlendirme' notu ile müdürlük hakkı elinden alınan sendikacı öğretmen Serkan Ceylan'a mahkeme kararına rağmen yine 75'in altında puan verildi.

 Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ödüllendirildikten iki ay sonra, 'değerlendirme' notu ile müdürlük hakkı elinden alınan sendikacı öğretmen Serkan Ceylan’la ilgili karar mahkemece hukuksuz bulunduğu halde, kendisine yine 75’in altında puan verildi. Mahkeme kararı sonrası yapılan ikinci değerlendirmede; öğretmenler, okul aile birliği ve bir öğrenciden oluşan okul paydaşlarının 40 üzerinden 36,75 puan verdiği Ceylan, ilçe milli eğitim müdürü ve ekibi tarafından 60 üzerinden 33 puan verilerek, müdürlükten edildi. Ceylan yargıya başvurmaya hazırlanıyor.

Türkiye genelinde geçen ağustos ayında, ‘Görev Süresi Uzatılacak Eğitim Kurumu Müdürleri İçin Değerlendirme Formu’ kapsamında muhalif sendikalara üye olduğu belirtilen çok sayıda okul müdürünün bu hakkı elinden alınmıştı. Aydın’ın Söke ilçesinde de, aralarında Eğitim-Sen üyesi Serkan Ceylan’ın da olduğu 14 müdür ve müdür yardımcısının görev süresi uzatılmamıştı.

OKULUNU TÜRKİYE ÜÇÜNCÜSÜ YAPMIŞTI
Ceylan, 2005'teki müdür yardımcılığı sınavını Söke birincisi olarak kazandıktan sonra aynı yıl Söke Ticaret Meslek Lisesi’ne atandı. Ardından da müdürlük sınavını kazanan Ceylan, Bağarası Çok Programlı Lisesi’ne ve Fatma Tüzzehra Orhun Anadolu Sağlık Meslek Lisesi’ne müdür oldu. Görevden alınana kadar okulda çalışan Ceylan, ‘Eğitimde Kalite Yönetimi Uygulamaları’ kapsamında okulunu iki kez ilçe birincisi, bir kez il birincisi ve bir kez de Türkiye üçüncüsü yaptı. Okulun atıl ve yıkık haldeki en üst katını ve bodrumunu, bakanlık ödeneği almadan 104 öğrencili kız yurduna dönüştürdü. Okulun bahçesini parke taşlarıyla döşedi. Okul, yemeklerini kendi aşçılarıyla vermeye başladı. Anestezi laboratuvarı ve konferans salonu oluşturdu. Benzinle ısınan okul, güneş enerjisiyle ısınmaya başladı. Bölgedeki yarışmalarda derece kazanan ‘Serum Yeleği’ projesini patent aşamasına getirdi. 
Bu çabaları nedeniyle Ceylan, 17 Ocak 2013’te kaymakamlıktan başarı ve il milli eğitim müdürlüğünden teşekkür belgesi ile ödüllendirildi. Yine 19 Haziran 2014’te Ankara’ya davet edilerek, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından kendisine başarı belgesi verildi. 

MAHKEME: BU KARAR HUKUKİ DEĞİL

Geçen haziran ayında Milli Eğitim Müdürlüğü’ne atanan Ünal Aydın ve temmuz ayı içinde atanan şube müdürleri, 2014 yılı ‘Görev Süresi Uzatılacak Eğitim Kurumu Müdürleri İçin Değerlendirme Formu’ kapsamında, Ceylan hakkında 68 notu vererek, müdürlük hakkını elinden aldı. Ceylan da Aydın Bölge İdare Mahkemesi’nde bu kararın iptali için dava açtı. 
Mahkemenin, 5 Kasım’da aldığı kararında, ‘Görev Süreleri Uzatılacak Eğitim Kurumu Değerlendirme Formu’na göre; Milli Eğitim Müdürlüğü’ne, “Değerlendirme puanı hangi objektif ve nesnel ölçütlere göre verildi” diye sorulduğu, buna ilişkin belgelerden birer örnek istendiği fakat gönderilmediği vurgulanarak, şöyle denildi: 
“İdarecilik görevi nedeniyle kazanılmış hakların yönetmelikle düzenlenen ölçme ve değerlendirmelerin hukuken itibar edilebilir bilgi ve belgelerle ortaya konulamaması karşısında, düzenlenen değerlendirme puanının hukuki dayanaktan yoksun olduğu sonucuna varılmıştır.” 
Kararda, bu işlem nedeniyle Ceylan’ın görev ünvanı ve yerinin değişeceği, değişikliğin silsile halinde bütün kadroları etkileyeceği ve telafisi güç zararlar doğurabileceği kaydedilerek, yürütmenin durdurulmasına hükmedildi.

OKUL İSTEDİ, MÜDÜR İSTEMEDİ

Bu karar üzerine, geçen 15 Aralık’ta dört öğretmen, okul aile birliği başkanı ve yardımcısı ile bir öğrenci tarafından yapılan ikinci değerlendirmede; 40 puan üzerinden 36,75 puan verildi. İptal edilen ilk değerlendirmede, 35 puan verilmişti. Söke İlçe Milli Eğitim Müdürü ve ekibi ise 60 puan üzerinden, ilk değerlendirmede olduğu gibi, yine 33 puan verdi. Toplamda, ilk değerlendirmede Ceylan’a 68 puan çıkarken, ikincisinde ise 69,75 puan çıktı. Bu nedenle Ceylan, gerekli 75 puanın altında kaldı. 
Ceylan’ın avukatı Gökhan Ceylan, mahkeme kararının etrafından dolanır şekilde yapılan bu uygulamanın suç oluşturduğunu savundu. İşlemin iptali için dava açacaklarını kaydeden Ceylan, “Söke İlçe Milli Eğitim Müdürü olan Ünat Aydın'ın daha önceki değerlendirmeden daha düşük puan vermesi kabul edilemez. Müvekkil başarıları bu kadar netken, mahkeme kararının gerekçesine aykırı işlem tesis edilmiştir” dedi.

 Okul Müdürleri , Müdür Yardımcıları Kısacası  Tüm MEB Yöneticilerini Bilgi Paylaşım ve Soru-Cevap Grubu sayfamıza bekliyoruz

 Meb Yönetici Sayfasına Katılmak İçin

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.