Yeni Atanan Müdür ve Müdür Yardımcıları Ne Zaman Göreve Başlayacak?

Yeni Atanan Müdür ve Müdür Yardımcıları Ne Zaman Göreve Başlayacak?

Yeni Atanan Müdür ve Müdür Yardımcıları Ne Zaman Göreve Başlayacak? Tüm detayları haberimizde açıklıyoruz.

Milli Eğitim Bakanlığı 2019 yılı eğitim kurumlarına yönetici atamaları kapsamında MEB'in yayınladığı takvime göre son aşama olan atama işlemleri içinde bulunduğumuz hafta tamamlandı. 23-27 Eylül 2019 tarihleri arasında gerçekleştirilen atamalarda Hakkari ve Bartın illeri hariç 79 il milli eğitim müdürlüğü atamaların yapılması için son tarih olan 27.09.2019 tarihine kadar atamaları gerçekleştirdi.

 MEB 2019 İLK DEFA YÖNETİCİ ATAMA SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ

 Yeni ataması yapılan müdür ve müdür yardımcıları;

 Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumlarına Yönetici Atama Yönetmeliğinin Altıncı bölümünde yer alan müdürlük ve müdür yardımcılığı için Madde 24'ün 6'ıncı kısmında ve Madde 25'in 4'üncü kısmında yer alan ''Görevlendirme işlemleri, itirazların sonuçlandırıldığı tarihten itibaren en geç on beş iş günü içinde tamamlanır.'' hükmü uyarınca ataması yapılan yeni idareciler eğer atama sonuçlarına itiraz yoksa 18 Ekim 2019'a kadar, atama sonuçlarına itiraz varsa itirazın sonuçlandırıldığı tarihi izleyen 15 iş günü içerisinde göreve başlayacaklar.

 Dolayısıyla gönderilecek kararnameler için yönetmelikte belirtilen süre 15 iş günüdür. Bu zaman zarfında ilk defa ataması yapılan müdür ve müdür yardımcıları göreve başlayacaklar. Yöneticilik görevine başlamak istemeyenler veya başlayıp tayin dışında bir sebep ile istifa edenler  1 yıl, başlayıp görevden alınanlar 4 yıl süre ile yöneticiliğe başvuramayacaklar.

 Kadrolu olarak ataması yapılan müdür ve müdür yardımcılarının görevleri 4 yıldır. Daha sonra yeniden yönetici atamaları kapsamında bu süre 4 yıl daha uzayarak toplamda 8 yıl olabilir. Belirli değişkenlere göre müdür yardımcıları haftada en az 22, en fazla 27 saat ek ders; okul müdürleri ise haftada en az 24 en fazla 27 saat ek ders alabilecekler.

 Öte yandan bakanlık ve valiliklerin tasarrufu ile ilk defa ataması yapılan yöneticilere güvenlik soruşturması süreci de yaşanabilir.

 Milli Eğitim Bakanlığı 2019 yılı ilk defa yönetici atamaları kapsamında yeni atanan müdür ve müdür yardımcılarının yapması gereken iş ve işlemleri önümüzdeki hafta peyder pey siz değerli okuyucularımız ile paylaşacağız.

 Mebpersonel com/Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.