Yeniden atanma MAĞDURİYETİ

Yeniden atanma MAĞDURİYETİ

Yöneticilerin yeniden atanma mağduriyeti giderilmelidir

 Milli Eğitim Bakanlığı yayınlamış olduğu yönetici atama ve yer değiştirme yönetmeliği ile yeniden atanma hakkını gasp ederek tecrübeyi elinin tersi ile bir kenara itmiş ve adeta yok saymıştır.Demokratik Türkiye Cumhuriyetinde kazınılmış bir hak ve hakka saygı ilkesi hiç sayılmıştır.Taslak metinde görüş bildiren ve revize edilmesini bekledikleri yeniden atanma maddesi , yayınlanan yönetmelikte tamamen çıkarılmıştır.Taslak metin bizleri sevindiren bir gelişme oldu aslında en azından görüşümüze değer veren  bir yönetim var diye düşündürmüştü.Ama sonuç bir hüsran yeniden atanma konusunda bir çok görüş bildiren yönetici-öğretmenler fikirlerinin yok sayılması karşısında büyük hayal kırıklığı yaşadı.Yıllardır iller arası yer değiştirme bekleyen yöneticiler uygulanmayan bir yönetmeliğin cezasını 2012 yılında bir şekilde(isteğe bağlı iller arası öğretmen atamsı,özür gurubu ataması vs.)   yöneticilik görevini bırakmak zorunda kalanlara çektirilmiştir.2012 yılında yer değiştirmek zorunda kalan yöneticiler, Milli Eğitim Bakanlığın Yönetici atama ve Yer değiştirme yönetmeliğin uygulanmayan iller arası yer değiştirme cezasını çekmektedir.2012 yılında yer değiştiren yöneticilerin yer değiştirdiğinde mevcut yönetmelik maddesi açık ve seçik bir şekilde isteğe bağlı atama ile birlikte yeniden atanma haklarına sahip idiler.Milli Eğitim Bakanlı 2012 yılında yer değiştirmek zorunda kalan yöneticilere son dakika golü atarak tecrübeyi yok saymıştır.Umut ediyoruz ki sendikaların bile üç maymunu oynadığı yeniden atanma gerçeği konusunda Milli Eğitim Bakanı Müsteşarı ve mesai arkadaşları duyarsız kalmayacak ve bu yanılgıdan bir an önce vazgeçeceklerdir. 

ÖNERİMİZ:

Eğitim kurumları yönetici atama ve yer değiştirme yönetmeliğinde de bir değişiklik yaparak YENİDEN ATAMA ile ilgili hüküm koymaktır. Çalışanların sesine kulak vermelidir.

Yöneticilik görevlerinden; 

a) Eş, sağlık, öğrenim durumu gibi özürler nedeniyle,

b)  Alan değişikliği, fen liseleri, sosyal bilimler liseleri, güzel sanatlar ve spor liseleri ile bilim ve sanat merkezlerine öğretmen olarak atanmaları nedeniyle,

c) Norm kadro fazlası olması nedeniyle,

d) İl içi ve iller arası yer değiştirmeler nedeniyle

ayrılmış olanlar hariç olmak üzere, kendi istekleri ile ayrılmış olanlar bir yıl geçmeden yeniden yöneticilik görevine atanamazlar. "

Ayrıca  yöneticilerin iller arası yer değiştirme ile ilgili 13.8.2009 tarih ve 27318 sayılı yönetmelikte bulunan 33. madde tekrar yönetmeliğe dahil edilerek yöneticilere iller arası yer değiştirme hakkı tekrar tanınmalı ve iller arası yer değiştirme yapılmalıdır.

Hasan AY

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.