YENİDEN ATANMA MAĞDURLARININ SESİNE KULAK VERİLMELİDİR!

YENİDEN ATANMA MAĞDURLARININ SESİNE KULAK VERİLMELİDİR!

YENİDEN ATANMA MAĞDURLARININ SESİNE KULAK VERİLMELİDİR!

 YENİDEN ATANMA MAĞDURLARININ SESİNE KULAK VERİLMELİDİR! 04/08/2013 tarihli Yönetici Atama Yönetmeliğinin yayımlanmasıyla birlikte eğitimin sorunları arasına “yeniden atanma mağdurları” konulu bir sorun daha eklenmiştir. Zira çeşitli sebeplerden ötürü ki bu sebeplere çocuklarının öğrenimi veya ailevi nedenlerle zorunlu il değiştirmelerde dâhil olmak üzere yöneticilik görevlerinden ayrılmış eğitim yöneticileri bu yönetmelikle göz ardı edilmiştir.

Kazanılmış yöneticilik hakları bir oldu bittiye getirelerek adeta ellerinden alınmıştır. Anayasa Mahkemesinin 29.12.2005 tarihli 2005/110 E. ve 2005/111 K. olan kararında “Kazanılmış haklar, hukuk devleti kavramının temelini oluşturan en önemli unsurdur. Kazanılmış hakları ortadan kaldırıcı nitelikte sonuçlara yol açan uygulamalar Anayasa’nın 2’nci maddesinde açıklanan “Türkiye Cumhuriyeti sosyal bir hukuk devletidir.” hükmüne aykırılık oluşturacağı gibi, toplumsal kararlılığı ve hukuksal güvenceyi ortadan kaldırır, belirsizlik ortamına neden olur ve kabul edilemez. “ kararı dikkate alınmadan bir yönetmelik çıkarılarak “yeniden atanma mağdurları” var edilmiştir.

Bu mağduriyetin giderilmesi adına “yöneticiliğe yeniden atanma maddesinin” yönetmeliğe tekrar eklenmesi talep ediyoruz.EKSEN Eğitimci Kamu Çalışanları Sendikası olarak Milli Eğitim Bakanlığını sosyal hukuk devleti olmanın gereği olan bu adımı atarak “yeniden atanma mağdurlarının” mağduriyetini gidermeye davet ediyoruz.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.