Yönetici Atama İle İlgili Bilgi Kirliliğine Son Verilmelidir !

Yönetici Atama İle İlgili Bilgi Kirliliğine Son Verilmelidir !

Yönetici Atama İle İlgili Bilgi Kirliliğine Son Verilmelidir !

   Bugün (06/06/2013) Eğitim Bir Sen MEB Müsteşar'ı Yusuf Tekin İle görüştü. Görüşme sonucunda ; 

          Ziyaretten duyduğunu memnuniyeti dile getiren Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Doç. Dr. Yusuf Tekin ise, yönetici atama yönetmeliğinin aciliyetinin farkında olduğunu, ilk önce bu konuda bilgi aldığını belirterek, yönetmeliğin en kısa sürede çıkması için gayret edeceğini kaydetti denmiştir.
          "28.02.2013 tarihinde yayımlanan Eğitim Kurumları Yöneticileri Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği’nin uygulanmasına yönelik sorunlar var. Yönetmeliğe karşı sendika olarak dava açmış bulunmaktayız. Yönetmelik değişikliğinin acilen yapılmasında yarar vardır. Aksi takdirde Bakanlık tartışmaların odağında yer almaya devam edecektir." ifadesine yer verdiler. 

          Hey-Hat ! Hala acilen atamadan bahsediliyor. 35000 kişi yönetici olabilmek için hayaller kuruyor, evinin barkının hesabını yapıyor. Kimileri şuraya atansam, evimi oraya taşısam diye gün sayıyor. Plan yapıyor, program yapıyor, ama kimse umursamıyor. Yaz dönemi yaklaştı, huzurlu bir tatil geçiremeyecekler belki de. Bu plansızlık ne yazıktır ki sadece yönetici atamada değil bir çok yerde karşımıza çıkıyor.  İl içi atamalar, il dışı atamalar, kariyer basamakları sınavı, taşra teşkilatındaki rotasyon...  

          Yönetici atama yönetmeliğine gelirsek; bir tarih bile verilemiyor. İller 28 Şubat yönetmeliği ile, yani bütün sendikaların karşı çıktığı, davalık olmuş, hatta Bakan Bey'in bile revize edilecek dediği yönetmelik ile atamalara başlamış durumda. Peki bu ne perhiz ne lahana turşusu... demezler mi? Gelin görün ki ocak-şubat döneminden beridir; çıktı, çıkacak, 15 mayıs vs. denilerek ne yapılmaya çalışılıyor anlamış değiliz.
         
          Bugün 6 Haziran 2013 ama maalesef ortada ne revize edilmiş bir yönetmelik var, ne de iptal edilmiş bir yönetmelik var. Emin Zararsız'ın, müsteşarlığı bırakmadan evvel hazırlanan taslak, yayınlanamayarak bir kez daha yönetmelik geciktirildi. Peki şu an ? Hala bekleniyor, konuyla ilgili hiçbir açıklama yapılmıyor. Bilgi kirliliği almış başını gidiyor. Bazı sitelerde takip edilirse görülecektir ki geceleri insanlar bir ümit çıkar diye resmi gazeteyi gece 00.00'da takip ediyor. Takipçi 2500'leri buluyor bir gece yarısı bazen. Onların suçu ne? Sınavda girip başarılı olmak mı? İnsanların psikolojisi bozulmuş halde. 

          Buradan onların adına sesleniyorum; Lütfen Sayın Bakanım, Lütfen Sayın Müsteşarım sese bir kez olsun kulak verin...


Saygılar...

İsmail KILINÇ


HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.