Yönetici Atama Sınavı Yapılacak mı ?

Yönetici Atama Sınavı Yapılacak mı ?

Yönetici atamalarının yapıldığı şu günlerde sitemiz ziyaretçilerinin günlerdir sitemize gönderdiği meaj ve yorumlarda " Yönetici atama sınavları ne zaman yapılacak " bu soruyu sormaktadır.

 Yönetici atama yönetmeliği çerçevesinde il müdürlükleri yönetici atamalarını yaparken , yönetici olmak isteyen öğretmenler ve müdür olmak isteyen müdür yardımcıları yeni sınav tarihini merak ediyor. 

Milli Eğitim Bakanlığı 2013 yılı içerisinde görevden yükselme sınavı yapacak. Şube müdürlüğü sınavı için MEB'de yeni yönetmelik hazırlanıyor. 

Müdürlük ve müdür yardımcılığı sınavı konusunda şu anda bir çalışma bulunmuyor. 

Bilindiği üzere Yönetici atama yönetmeliğini ve mülakat konusunu sendikalar dava etti. Öncelikle bu dava sonucu beklenecek . Daha sonra isteğe bağlı atamalar , norm kadro fazlası atamalar ve rotasyon yapılacak. 

Zaten ülke genelinde son yapılan yönetici atamaları ile neredeyse münhal kadroların tamamı doldu .

Milli Eğitim Bakanlığının Nisan - Mayıs ayları gibi yönetici atama sınavının yapılacağı tahmin edilse de , MEB'in 2104 Eylül - Ekim aylarından önce sınav yapacağını düşünmüyoruz. 

Dönem içerisinde yapılan sınavlarda birçok idareci rapor ve izin alarak eğitim öğretimi aksatma pahasına yönetici atama sınavlarına çalıştığını biliyoruz. 

Bu yıl Ortaöğretime geçiş sınavları ve daha birçok konuda idarecileri yoğun bir mesai programı beklerken , MEB'in dönem ortasında sınav yapacağını düşünmüyoruz. 

Görevde yükselme yönetmeliğinin Ekim ayı gibi çıkacağını ve sınavları Aralık ayı gibi yapılacağını tahmin etmekteyiz.


Kaynak: Kamudanhaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.