YÖNETİCİ ATAMA YÖNETMELİĞİ UYGULANAMIYOR

YÖNETİCİ ATAMA YÖNETMELİĞİ UYGULANAMIYOR

“Norm fazlası yöneticilerin yer değişikliği için düğmeye basan Batman İl Milli Eğitim Müdürlüğü duyurusunu geri çekti. Bu yönetmelik hükümlerine göre yöneticiler yer değiştiremez, sınavlı ilk atamalar gerçekleştirilemez. Yönetmeliğin hiçbir maddesinin uygulanması imkânı yok. İl milli eğitim müdürlükleri için kıyamet 3-5 ay sonra kopacak”

 Millî Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumları Yöneticileri Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği 28. 02. 2013 tarihinde Resmi Gazetede yayımlanmasından sonra bu Yönetmeliğe Göre İlk Yönetici Atama Duyurusunu Batman ve Rize Milli Eğitim Müdürlüğü yapmıştı.

Rize il milli eğitim müdürlüğü daha önce duyurusunu geri çekmişti. Batman il milli eğitimmüdürlüğü büyük bir cesaret ile yeni yönetmeliğe göre norm fazlası yöneticcileri atamak için düğmeye basmıştı. Diğer iller de Batman il müdürlüğünün yönetici atama sürecini takip ediyorlardı. Ancak yönetmeliğin tüm hükümlerinin mahkemeye taşınmış olması beraberinde mağduriyeti getirecekti. Bu nedenle Batman İl Milli Eğitim Müdürlüğü 07/03/2013 tarihli ve 52499748-903.02.01/5455 sayılı yazı ile duyurduğu Norm Fazlası Yönetici Atama duyurusunu işlemden kaldırıldığını duyurdu.

Bu yönetmelik hükümlerine göre hiçbir şekilde yöneticiler yer değiştiremez, sınavlı ilk atamalar gerçekleştirilemez.

İl milli eğitim müdürlükleri yeni yönetmeliğe göre okul/kurum yöneticisi atayamayacaklarını anladılar. MEB'in zaman kaybetmeden yönetmeliği geri çekmesi ya da büyük çaplı revize etmesi gerekiyor. Bu yönetmelik il milli eğitim müdürlüklerinin ellerinde patlayabilir. Asıl sıkıntının 3-4 ay sonra çıkacağını tahmin etmek zor değil

Cengiz ŞAHİN

 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.