Yönetici Atama Yönetmeliği yeiniden istişare edeceğiz

Yönetici Atama Yönetmeliği yeiniden istişare edeceğiz

Yöneti Atama Yönetmeliği yeiniden istişare edeceğiz

  Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Vekili Ahmet Özer ve Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Çakırcı, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Sayın Orhan Erdem ile görüşerek geçen hafta içerisinde değiştirilen Eğitim Kurumları Yönetici Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği’nin uygulamasında sorunlar yaşanacaktır. Uygulamaya geçilmeden önce itiraz noktalarımızın dikkate alınmasını isteriz diyerek yönetmeliğin revize edilmesini istediler.



Yürürlüğe giren yeni yönetmeliğin bazı önemli hak kayıplarına sebebiyet verdiğini, bu hak kayıplarının yönetici ve yönetici adaylarını mağdur edeceğini belirten Genel Başkan Vekili Ahmet Özer “Yönetmeliğin mevcut haliyle uygulanması mümkün değildir. Bu yönetmelik sorunlar üretecektir. Bunun önüne geçilmesini ve yönetmeliğin uygulamaya girmeden önce revize edilmesini istiyoruz” dedi.
 

Yönetmelik hükümlerinin birçoğunun yargı konusu olacağını belirten, toplu sözleşme ve mevzuattan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Çakırcı ise mağduriyetlere sebebiyet verilmemesi için bakanlığın durum değerlendirmesi yapması yerinde olur. Eğitimcileri yargıya mecbur bırakmak isabetli bir yaklaşım olmaz diye düşünüyoruz. Yönetmelikte ciddi hak kayıpları olduğu gibi eksik düzenlemelerde var. Hukuka aykırı hususlar ve hak kayıpları konusunda yönetmelikte revizyon bekliyoruz Yetkili sendika olarak itiraz noktalarının dikkate alınması sürecinde katkı sunmak isteriz” dedi.

Bakan Yardımcısı Sayın Orhan Erdem ise “ İl müdürlerimizle toplantı yapacağız. Yapacağımız toplantıda yönetmeliği de istişare edeceğiz ve yine yönetmelik konusunda ilgili genel müdürlerimiz ile birlikte değerlendirerek revizyon gerekiyorsa yönetmelikte revizyon yapabiliriz.” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.