Yönetici Atama Yönetmeliğinde  Başka Taslaklar da Var! İddiası

Yönetici Atama Yönetmeliğinde Başka Taslaklar da Var! İddiası

YÖNETİCİ ATAMADA BAŞKA TASLAKLAR DA VAR!

 28 Şubat tarihinde yayınlanan yönetmelikle ilgili tartışmalar sürerken başta Sayın Avcı'dan olmak üzere yeni bir yönetmelik hazırlandığı şeklinde açıklamalar geldi.


Dün bazı eğitim sitelerinde yeni bir yönetici atama yönetmelik taslağı yayınlandı. Bu yönetmelik taslağı şu an Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Sayın Zararsız'ın masasında bekleyen birkaç yönetmelik taslağından biri sadece.

Geçen hafta Kırşehir'de bulunan MEB müsteşar yardımcısı Salih Çelik alternatifli yönetmelik taslağı hazırladıklarını ve Bakan Bey'e sunduklarını, Bakan Bey'in de ‘Bir de Müsteşar incelesin.' diyerek taslakları Müsteşar Bey'e gönderdiğini açıklamış. Sohbette bulunan yöneticilerin soruları üzerine Sayın Çelik, bu taslakların bir tanesinin de GİH ve eğitim öğretim sınıfı dahil tüm taşra yöneticilerini kapsayan bir yönetmelik olduğunu söylemiş.

Eğitimciler, Müsteşar Bey'in yönetmeliklerden en uygununu tespit edip yayınlamasını bekliyorlar. Sayın Müsteşar'ın kendisinin görevde kalıp kalmayacağının tartışıldığı bir ortamda böylesine önemli bir konuda kendisinden kritik karar beklemek ne kadar sağlıklı olur o da tartışılır.

Basına dün yansıtılan taslak aslında bir yönüyle ‘ölümü gösterip sıtmaya razı etmek'kabilinden bir yönetmelik. İçinde mülakat olan bir yönetici atama yönetmeliğin mevcut durumda suiistimallerden uzak kalmasını beklemek hayal olur. Ancak gerçekçi de olmak gerekiyor ki mülakat en üst perdeden dillendirilen ve hükumetin de arkasında olduğu bir uygulama ve kolay kolay vaz geçilmeyeceği bilinmeli. Danıştay'ın da mülakata cevaz veren kararlarının bulunduğu değerlendirildiğinde mülakattan kaçış olmadığını söylemek yanlış olmaz.

Sadece 28 Şubat yönetmeliği ve dünkü taslak karşılaştırıldığında olumlu düzenlemeler bulunduğunu ve detaylarını zaman içerisinde sizlerle paylaşacağımı ifade etmek isterim.
 
Metin KOÇER
[email protected]
http://ogretmensayfasi.blogspot.com

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.