YÖNETİCİ ATAMA YÖNETMELİĞİNE İPTAL DAVASI AÇILIYOR

YÖNETİCİ ATAMA YÖNETMELİĞİNE İPTAL DAVASI AÇILIYOR

Eğitim Sen 22 Nisan 2017 tarihinde yayınlanan yönetici atama yönetmeliğinde müdür yardımcılığı atamalarında sınavın kaldırılıp yerine sözlü sınavla atama yapılmasına olanak sağlayan atama yönetmeliğine iptal davası açacağını açıkladı.

Yönetmelik değişikliğini yargıya taşıyarak kararın iptali yönünde dava açacaklarını aktaran Eğitim Sen Genel Başkanı Kamuran Karaca, “İdareciler ile ilgili 2014’ten bugüne kadar sınavın da mülakatın da şaibelerini ortaya koymamıza rağmen, yeni yönetmelikle yazılı sınavı kaldırıp sadece mülakat yapılması kabul edilemez” dedi.

Bu uygulamanın hukuksuz ve haksız olduğunun altını çizen Karaca, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu değişiklik doğrudan kadrolaşmaya dönük bir uygulamadır. Yazılı sınav olmadan mülakat üzerinden yapılacak atama, kadrolaşma olacağının belgesidir. İki yıl önceki Danıştay ve Anayasa Mahkemesi kararları yok sayılıyor. Biz sadece ‘Yazılı sınav olmalı’ derken, yazılı sınavın yanında mülakat sürüyordu, şimdi de yazılı sınavı tamamen kaldırıyorlar. Eşitsizliğin adaletsizliğin önü tamamen açıldı. Bu değişiklik, özellikle mesleki bilgi yönüyle yetersiz olan ancak yandaş olanların idareci yapılması anlamına gelir. Sadece Eğitim Sen değil bütün eğitim sendikalarının bu değişikliğe karşı çıkması gerekir.”

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.