Yönetici atama yönetmeliğini yargıya taşıyan taşıyana!

Yönetici atama yönetmeliğini yargıya taşıyan taşıyana!

Yönetici atama yönetmeliğini yargıya taşıyan taşıyana!

 Bu yönetmelikle;  

- Müdür başyardımcılığının yasal güvencesi ortadan kaldırılmış, bu göreve atamada tamamen keyfi denebilecek bir atama yöntemi benimsenmiştir. 


- Bazı disiplin cezalarını alanların yönetici olarak atanması engellenmiş, disiplin cezaları nedeniyle eksi puan verilmesi öngörülmüştür. 


- Yargı denetimine ve objektif bir değerlendirmeye olanak tanımayan sözlü sınav esas yönetici atama yöntemi olarak benimsenmiştir. 


- Kurucu müdürlük görevlendirmesinde objektif bir görevlendirme yerine sınırsız bir yetkiyle görevlendirme yöntemi belirlenmiştir. 


- Eğitim yöneticilerinin iller arasında yer değiştirmelerine olanak tanıyacak herhangi bir düzenlemeye yer verilmemiştir. 


- Kendi isteği ile eğitim yöneticiliğinden ayrılanlara yeniden atanma hakkı tanınmamıştır.


- Soruşturma adı altında eğitim yöneticilerinin görevlerine son verilmesi ve görev yerlerinin değiştirilmesine olanak tanınmış dolayısıyla eğitim yöneticilerinin görev güvencesi ortadan kaldırılmıştır. 


- Yalnızca 2005-2006 yıllarında verilen uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik unvanları tek kariyer yöntemi olarak görülerek ek puanla ödüllendirilmiştir.


Yönetmelik, sakat doğmuştur ve bize göre hak edeni değil yandaş olanı yönetici yapmaya yönelik olarak hazırlanmıştır. Eninde sonunda yargıdan dönecektir.


ATASEN

Ata Eğitim ve Bilim Çalışanları Sendikası

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.