Yönetici Atamada Ayrımcılık!

Yönetici Atamada Ayrımcılık!

Yönetici Atamada Ayrımcılık!

 Milli Eğitim Bakanlığında Yönetici Atama Yönetmeliği’nin yayınlanması ile kız öğrencilerin olduğu okullarda hummalı bir çalışma başladı.

Yönetmelik yayınlanmadan önce Milli Eğitim Bakanı Sayın Nabi Avcı’dan, kadın yöneticilere pozitif ayrımcılık olacağı sinyalleri gelmişti. Yönetmelikle birlikle Kız Meslek Liseleri başta olmak üzere erkek öğrencisi olmayan okullarda görev yapan erkek müdürler harekete geçti. Bakan istediği kadar konuşsun, “nasıl kitaba uydurulur görün” dercesine yazışmalar başladı. Ocak kültürünün son temsilcilerinin kaldığı MEB merkez teşkilatı, taşradaki yavrukurtlarına yol-yordam göstererek, işi çözmeye çalışıyor. Burada çözüm arayışının iki nedeni var; Birincisi; meslekçilerin kendilerine uygun kadro bulamama durumu ki bunda haklılar. İkincisi ise; ısrarla aynı okulda hülleyle kalma istekleri. Birincisi anlaşılabilir, ancak ikinci neden keyfilik. Dolayısıyla bakanlık bu değişikliklerin önünü kapatmalıdır. Artık süreç başlamış olup, bundan sonra yapılacak değişiklikler doğru olmaz.

Diğer taraftan yönetmeliğin kız okullarına kadın yönetici ısrarının doğru olmadığı kanaatindeyim. Bu ayrım eşitlik ilkesine terstir. O halde karma ya da erkek öğrenci yoğunluğunun olduğu okullara da erkek yöneticiler için pozitif ayrım yapılmalıdır.

Yönetmelikte yönetici atanmada norm şartı ve kadın yöneticilere pozitif ayrım kaldırılmalı. Yok eğer bu mümkün değilse, Bakanlık yönetmeliğin arkasında durmalıdır. İşini yaptıranlar, işini yaptıramayanlar anlayışı son bulmalıdır.


Gazetekamu

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.