Yönetici atamada sırtında yumurta kefesi taşıyor!

Yönetici atamada sırtında yumurta kefesi taşıyor!

Yönetici atama konusunda ortalık toz duman olmuş durumda. Yönetmelikten memnun olan tek Allah'ın kulu yok. Sendikaların neredeyse Eğitimbirsen harici tamamı yönetmeliğe dava açarken Eğitimbirsen bu konuda eleştirel bir haber dışında sessizliğini koruyor.


 Milli Eğitim Bakanlığı tarihinin en kötü yönetici atama yönetmeliği bu dönemde yayınlandı. Aslında buna yönetmelik demek daha önce çıkarılan yönetmeliklere ve o yönetmelikleri hazırlayanlara hakaret olur.

MEB tarafından sadece 3-4 kişinin insiyatifi ile hazırlanmış. Hiçbir şekilde eğitimin paydaşları ve eğitimden anlayan kişiler işin içine katılmadan hazırlanan bu yönetmelik Nabi AVCI Hocanın kucağına konulmuş bir bomba olarak piyasaya sürüldü.

Yönetmelikten ne yandaşlar nede candaşlar memnun değil.

Sendikalardan Eğitimbirsen dışında tamamı yönetmeliğe dava açtı.

Bu yönetmelikle atama duyurusuna çıkan Rize ili yönetmeliğin uygulanamaz olduğunu görünce geri adım attı ve duyuruyu geri çekti.

Burada en büyük sorumluluk yetkili sendika Eğitimbirsen'e düşüyor. 

Eğitimbirsen yönetmeliği eleştirdi, Bakanlıkla yapacağımız görüşme sonrasında dava hakkımız saklıdır dedi. Geçtiğimiz hafta bu konuyu Bakan yardımcısıyla görüştüler ve " MEB Yönetici Atamayı Revize Edecek " haberini basınla paylaştılar.

Burada yönetmeliğin revize edilecek bir tarafı yokki . 

Bu yönetmelik baştan sona sakat ve eğitimcileri mutsuz eden bir yönetmeliktir.

Yönetici atama konusunda en büyük tartışma konusu sözlü sınavdır. Bu konuda Eğitimbirsen sessiz kalırken Kamudanhaber sitesi olarak yönetici atamalarında mülakat olması gerektiğini defalarca biz yazdık...

Ancak bu şekilde mülakat olmaz olamaz...

Kanunda müdür yardımcılarına mülakat olmadığı halde müdür yardımcılarına da mülakat kabul edilemez.

Yönetici Atama konusunda yıllar önce Eğitimbirsen Genel Sekreteri ve şu an ki Çalışma Bakan Yardımcısı Halil ETYEMEZ , Yönetici atamalarında tabanın ısrarına rağmen mülakata karşı çıkarken bizde yadırgamıştık.

Ancak geldiğimiz noktada bu yönetmelik ve bu haliyle sözlü sınav emin olunuz ki en çok Eğitimbirsen'i zor duruma sokacaktır.

MEB'in bundan önceki hazırladığı yönetmelik sendikalar tarafından dava edilmemiş , eğitimciler tarafından kabul görmüş en adil yönetmelikti. 

Yeni hazırlanan yönetmelikle 10 yıl öncesinde ki kaosa tekrar dönüş yapılmıştır. MEB'in 8 yıl süre içerisinde bir sürü sıkıntı ve davalardan sonra doğru yolu bulduğu yönetmeliği tarumar edip ilk günden daha kötü bir yere dönüş yapmak akıl işi değildir. 

MEB Mevcut yönetmelik üzerinden EK 2 içerisine müdürler için sözlü mülakatı ekleyerek yönetmeliği revize edip çıkarsaydı , Bu yönetmelik ne yargıdan dönerdi , nede bu kadar tantana çıkardı.

Yönetici atama konusunda sırtında yumurta kefesi taşıyan sendika Eğitimbirsendir.

Bu yönetmelikle belkide illerde 300 - 500 üyesini müdür yada müdür yardımcısı yapabilirler ama mülakatta elenen kendi üyeleri ve diğer sendika üyelerinin tek hedefi olurlar ve nefretlerini kazanırlar...

Mülakat konusunda tüm sendikalar , sözlü sınava hayır derken Eğitimbirsen'in bu konuda tek yorum yapmaması mülakata EVET anlamına mı geliyor ?

İşte Eğitimbirsen'in cevaplaması gereken soru budur ?

İkinci olarak yönetici atama konusunda Bakanlıkla iletişim kanalları açık tutularak sonuna kadar bu yönetmeliğin değişmesi konusunda girişimler yapılmalıdır. Zaten diğer sendikalar dava açtı. Burada Eğitimbirsen'e düşen görev istişare yöntemiyle tabanın istediği yönetmeliği çıkarttırmaktır.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.