Yönetici Değerlendirmesine Yürütmeyi Durdurma Kararı Çıktı.

Yönetici Değerlendirmesine Yürütmeyi Durdurma Kararı Çıktı.

Türk Eğitim Sen'in Kayseri'de bulunan üyeleri tarafından açılan Yönetici Değerlendirme konulu davada mahkeme yürütmeyi durdurma kararı verdi.

Türk Eğitim Sen tarafından konu ile ilgili internet sitesinde yapılan o açıklama..

 Bilindiği üzere; Müdürlükte dört yıllık görev süresini dolduranlar, Millî Eğitim Bakanlığına Bağlı Eğitim Kurumları Yöneticilerinin Görevlendirilmelerine İlişkin Yönetmeliğin ekinde yer alan “Görev Süreleri Uzatılacak Eğitim Kurumu Müdürleri Değerlendirme Formu” üzerinden değerlendirilmiştir. Ancak değerlendirmeler hukuk ve hakkaniyet anlayışı ile bağdaşmayan bir anlayışla yapılmış olup; Milli Eğitim Bakanlığında büyük bir kıyım yaşanmasına; tecrübeli, liyakat sahibi, çalışkan, yolsuzluğa ve haksızlığa bulaşmamış okul müdürlerinin görevinin son bulmasına neden olmuştur. Türk Eğitim Sen tarafından, bu haksızlığa sessiz kalınmamış ve ülke genelinde mağdurların hakkının savunulması için her türlü hukuki girişimde bulunulmuştur.

Bu suretle, Kayseri’de bulunan üyelerimiz  tarafından açılan davalarda Kayseri 2. İdare Mahkemesi, Yürütmeyi Durdurma Kararı vermiştir. İlgili YD kararında; “Mahkememizce istenilen davacının müdürlük görevinde başarısızlığına veya yetersizliğine ilişkin bilgi vebelgeler sunulamamasına karşılık, dava konusu değerlendirme formunda, davacının başarısızlığına ve yetersizliğine ilişkin değerlendirmeler yapıldığı anlaşıldığından, dava konusu değerlendirme işleminin nesnel, somut ölçme ve değerlendirme kriterlerine dayanmadığı ve bu haliyle objektiflikten uzak, soyut ve dayanaksız olması nedeniyle hukuka aykırı olduğu sonucuna varılmıştır.” gerekçesine yer vermiştir.

Görüleceği üzere,  Sendikamızın iddiaları hukuken de sübut bulmuştur. Türk Eğitim Sen olarak, hem sendikal anlamda hem hukuki anlamda haksızlıklara ve hukuksuzluklara karşı mücadelemiz kararlılıkla devam etmektedir ve devam edecektir.

 

İlgili yürütmeyi durdurma kararı için tıklayınız (1)

İlgili yürütmeyi durdurma kararı için tıklayınız (2)


HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.