Yönetici Görevlendirme Yönetmeliği Başbakanlığa Gönderildi

Yönetici Görevlendirme Yönetmeliği Başbakanlığa Gönderildi

Merakla beklenen yönetici görevlendirme yönetmeliği tamamlanarak Başbakanlığa gönderildi...

 Milli Eğitim Bakanlığı Yönetici Görevlendirme Yönetmeliği bugün Başbakanlığa gönderildi. Yönetici atama yönetmeliğinin en geç önümüzdeki hafta Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmesi bekleniyor. 

Yönetici görevlendirme yönetmeliği konusunda Bakanlık çok titiz bir çalışma yürüttü. Kanunda il müdürünün teklifi ve Valilik makamının onayıyla görevlendirme yapılır denmesine karşın , yönetici görevlendirmelerine kriterler getirildi. Başarı belgesi , yüksek lisans, doktora , hizmet yılı gibi kriterlerin olduğu ek 1 formu üzerinden değerlendirme yapılacak. Yine eğitimin paydaşları olan öğrenci , veli ve öğretmenlere puan verme ve yöneticilerini seçmede söz hakkı verildi. Yönetici görevlendirme yönetmeliği hazırlanırken , Taşra teşkilatından 10'un üzerinde il müdürünün ve birçok ilçe müdürünün görüşü alındı. 

ÖĞRETMEN VE ÖĞRENCİLER YÖNETİCİLERİNİ SEÇEBİLECEK

Yönetici görevlendirme yönetmeliğinde okul ve kurumlarda görev yapan öğretmenlerimize müdürleri seçme hakkı getiriliyor. 

Yine okul aile birliği üyelerine müdürleri seçme hakkı verilecek. Öğrenci temsilcilerinin de oy hakkı olacak ve yöneticilerini belirlemede söz sahibi olabilecekler. 

Yönetici görevlendirme yönetmeliğinde eğitimin ve okullarımızın paydaşları olan velilere , öğretmenlere ve öğrencilere müdür seçimi noktasında söz hakkı veren Bakan Bey ve Müsteşar Bey'i tebrik ediyoruz. 

Yönetici seçme konusunda öğretmenlerimizin puan vererek yöneticileri seçme hakkına çok sayıda itiraz gelsede ; Çoban'ın Başbakan'ını seçebildiği bir ülkede öğretmenlerimizin okul müdürlerini seçme hakkı verilmesinin eleştiri konusu yapılması insafsızlık ve art niyetli bir bakış açısıdır. 

Yönetici görevlendirme yönetmeliğine göre öncelikle göreve devam edecek müdürler belirlenecek . 

Yönetici değerlendirme formu üzerinden 75 ve üstü puan alan idareciler 4 yıllığına tekrar okullarında görevlendirilebilecek .

İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerinin başkanlığında kurulacak komisyonlarda , personelden ve eğitim - öğretimden sorumlu şube müdürleri , okul aile birliği başkanları , okullarımızda görev yapan en kıdemli ve kıdemsiz öğretmenler ve öğrenci temsilcileri bulunacak .

Komisyonun puanlamasında objektif kriterlere yer verilecek .

Komisyon üyelerinin puanlamasında 75 puan ve üstü alan müdürlerimiz yeniden 4 yıllığına okul ve kurumlarına görevlendirilecekler. 

Yönetici görevlendirmelerinde öncelikle göreve devam edecek yöneticilerin durumu belli olacak .

Daha sonra yer değiştirme yoluyla yönetici görevlendirmeleri ve akabinde yeniden atanma kapsamında yönetici görevlendirmeleri yapılacaktır. 

Yeniden yapılacak müdür görevlendirmelerinde ek 1 değerlendirme formu üzerinden atama yapılacak yönetici sayısının 3 katı kadar aday belirlenecek .

Daha sonra sözlü sınav esaslarına göre görevlendirmeler yapılacak.

Okul ve kurum müdürleri çalışacakları müdür yardımcılarını kendileri teklif edebilecekler. 

Yönetici görevlendirme yönetmeliğinin en geç önümüzdeki hafta çıkması bekleniyor. Yönetici seçimi ve görevlendirmelerinin ise 13 Haziran'dan sonra yapılması bekleniyor. 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.