Yönetmelik Taslak Metnindeki Olumlu Değişiklikler !

Yönetmelik Taslak Metnindeki Olumlu Değişiklikler !

“Bir kısım maddeleri yayınlanan yeni yönetici atama yönetmelik taslağını sizler için değerlendirdik. 28 şubatta yayınlanan yönetmeliğe göre ayakları yere basan, daha az eleştirilecek bir yönetmeliğin yayınlanacağını düşünüyoruz. Rotasyon 5 yıl ile sınırlandırılıyor, müdür yetkililik müdür yardımcılığı hizmetinden sayılacak, yalnızca müdürlük atamalarında sözlü sınav olacak...”

 Sitemizde yayınladığımız ve müsteşarlık makamına sunulan yönetmelik bu haliyle yayınlandığı takdirde birçok sorunları çözmekle birlikte yalnızca müdür atamalarında sorun oluşturacak gibi! Müdür yardımcılığı ve başyardımcılığa atanmada mülakat kaldırılıyor. Müsteşarlıkta imza için bekleyen taslak metinden önemli konu başlıkları;

1-Müdür başyardımcılığı  yönetim kademelerinden sayılmaktadır
2-Müdürlük için en az iki yıl yöneticilik, müdür yardımcılığı ve başyardımcılığı için en az bir yıl yöneticilik veya 3 yıl öğretmenlik şartı aranıyor. Yani yöneticilik yapmayan müdür olarak atanamayacak
3-İl değerlendirme komisyonunda en çok üyeye sahip sendika temsilcisi yer alacak. Bu durum itirazları azaltacaktır.
4-Müdürlük sınavında ki yazılı ve sözlü sınav ağırlığı daha önceki yönetmelikte olduğu korunmuş. %70-%30
5-Yönetici atamada tercih sayısı 25 e yükseltilmiştir.
6-Taslak metnin 2. Maddesinde eğitim kurumları müdürlüğüne atanmak için 2 yıl şartı aranırken, 15. Maddede bu üç yıl olarak belirlenmiştir(!) Boş kadroların üç katı kadar şartları tutan aday sözlü sınava çağrılacaktır.
7-Kurucu müdür görevlendirilmek için en az bir yıl yöneticilik şartı aranacak.
8-Rotasyon süresi tüm yöneticilikler için 5 yıl ile sınırlandırılmıştır.
9-İsteğe bağlı yer değiştirmeler için azami çalışma şartı üç yıl olarak belirlenmiştir. Bu durumdaki yöneticiler 25 tercih yapacaklardır.
10-İller arası yer değiştirmede yapılabilecektir.
11-Müdür yetkililikte geçen süreler müdür yardımcılığında değerlendirilecektir.
12-Soruşturma ile görevden alınanlar 3 yıl süresince yöneticiliğe dönemeyecekler, sekiz yıl geçmeden de tekrar aynı kurumda görev alamayacaklardır.
13-Üç yıl kurucu müdürlük ve müdür yetkililik görevlerinde bulunanlar müdürlük için, bir yıl görev yapanlar müdür başyardımcılığı ve müdür yardımcılığı görevlerine yeniden atama yolu ile başvurabilirler.
14-Taşra yöneticileri okul yöneticiliğine başvurabilirler. Şube müdürleri ve üst görevdekiler ek-1 formu ile okul yöneticiliklerine dönebilme imkanı sağlanmıştır.
15-yeniden atamalar haziran ayında yapılacak
16-Üç defa duyurusu yapılan kurumlara atama yapılamadığı takdirde il müdürünün teklifi vali onayı ile öğretmenler arasından atama yapılacak.
17- Bir yıl ve daha fazla geçici görevlendirilenlerin yöneticilikleri sona erecek. Taşra yöneticisi olarak görevlendirilenler bu kapsamda değerlendirileceğinden, geçici görevlendirmeler bir yıldan fazla olmayacak!
18_Bir yıldan fazla aylıksız izine ayrılan yöneticilerin yöneticilikleri sona erecek. Sendikal Faaliyetler dahil!
19-Notmu kaldırılan yöneticiler en fazla iki yıl bu görevlerini sürdüreceklerdir.
20-Kendi istekleri ile yöneticiliklerden ayrılanlar eğitim bölgesi dahilindeisteklerine uygun kurumlara atanacaklardır.
21-Puanların eşit olması halinde hizmet süresine bakılacaktır.
22-Geçmiş yöneticiliklerde geçen süreler değerlendirilecektir.ilkokul/ortaokul…

Yayınlanan taslak metindeki maddeleri incelediğimizde yukarıdaki hususların öne çıktığını görmekteyiz.  Önceki yönetmeliğe göre ayakları yere basan bir mevzuatın yayınlanacağını tahmin ediyorum. 

Cengiz ŞAHİN

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.