1000 TL her ay hesaplara yatacak! Bakanlık ve PTT’den destek

1000 TL her ay hesaplara yatacak! Bakanlık ve PTT’den destek

Aile Bakanlığı tarafından, yeni destek programı kapsamında okuyan çocuğu olan ailelere bin lira tutarında ödeme yapılacağı haberi verildi. Peki, başvurular için nereye ulaşılacak! İşte tüm detaylar…

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın başlatmış olduğu Eğitim Destek Programı kapsamında, eğitim gören çocukların ebeveynlerine yönelik bin liralık eğitim yardımı sağlanması konusu gündemde yer alıyor. Söz konusu destek programı çerçevesinde, öğrencilerin eğitim ihtiyaçlarını karşılamak ve onların akademik hayatlarına destek vermek için geliştirilen kapsamlı bir destek ödemesi oldu. Bu kapsamda, ilköğretimden lise seviyesine kadar olan öğrencilerin aileleri için, bu maddi yardım ekonomik anlamda güzel bir destek sağladı.

Başvurular nasıl yapılacak?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın yapmış olduğu destek ödemesine E-Devlet’ten yapılacak başvurular ile ulaşmak mümkün. "Sosyal Yardım Başvuru Hizmeti" sekmesi altında bulunan yeni bir kayıt oluşturarak gerçekleştirilecek. Fakat önemli olan detayda istenen bilgilerin eksiksiz girilmesi ve ilgili seçeneklerin işaretlenmesi gerekliliği bulunuyor. Müracaatların tamamlanmasının ardından, yapılan değerlendirmeler sonucunda hak sahibi ailelere bin TL tutarında eğitim yardımı verilecek. Söz konusu mali destek, ailelerin çocuklarının eğitimle ilgili kırtasiye ve diğer giderlerini karşılamalarına yardımcı olmak amacıyla düzenleniyor.

Eğitim dönemi boyunca devam edecek!

Eğitim yardımı, yıl içinde birkaç defa ödenmiş olacak ve aynı zamanda eğitim dönemi boyunca yardıma muhtaç ailelere destek olarak hesaplara yatacak. E-Devlet üzerinden gerçekleştirilen müracaatların "Teslim Edilebilir" olarak onaylanması halinde, belirlenen yardım tutarı takip eden ay içerisinde belirtilen IBAN numarasına veya PTT hesabına aktarılacak.

Ekonomik sorun yaşayan ailelerde bulunan çocukların eğitim gördüğü süreç içinde eğitim masraflarına yardımcı olmak için tasarlanan bu program hakkında daha fazla bilgi almak isteyenler, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın resmi internet sitesini ziyaret edebilecek. Bu siteden yardımın detayları başvurunun nasıl yapılacağı gibi detaylı bir çok bilgiye ulaşım sağlamak mümkündür.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

4 Yorum