Aile Bakanlığı’ndan mayıs ayı yardımı! Hesaplara 5 bin 330 TL yatırılacak…

Aile Bakanlığı’ndan mayıs ayı yardımı! Hesaplara 5 bin 330 TL yatırılacak…

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ekonomik anlamda sıkıntı yaşayan vatandaşı desteklemek adına yardımlarına devam ediyor. Bu çerçevede, hak sahibi olan vatandaşlara sosyal ve ekonomik destek sağlanıyor. İşte merak edilenler ve tüm detaylar…

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın, öncelikle yaşlı, engelli, dul ve çocuk sahibi bireyler olmak üzere maddi sıkıntı çeken ve ihtiyaç sahibi olan vatandaşa yönelik yapmış olduğu yardımlar ile ekonomik olarak kalkındırmayı hedefliyor. Bu kapsamda, hak sahibi vatandaşa sosyal yardım ödemeleri sağlanıyor. Başvuru şartlarını karşılayan dar gelirli vatandaşlar, yaptıkları başvurunun olumlu sonuçlanmasının ardından her ay düzenli olarak nakit ödeme alıyor.

Bakanlıktan, yardım ödemeleri çerçevesinde sosyal ve ekonomik destek (SED) olarak adlandırdığı ödemeler sağlanıyor. Bu ödemelerle birlikte hak sahibi olan vatandaşın hesaplarına her ay 5 bin 330 TL yatmış oluyor. Hak sahipleri, ödemeleri hesaplarından çekebildiği gibi en yakın PTT şubelerinden de direkt olarak alabiliyorlar.

Ödemeleri almak için başvuru detayları ve şartları

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ödeme almak için bazı şartlar koyuyor. Bunlar;

Haklarında bakım tedbiri alınan sosyal hizmet kuruluşlarında bakılan ve desteklendikleri takdirde ailesi veya yakınları yanına verilebilecek olan çocuklar,

-Ekonomik yokluk nedeniyle, desteklenmedikleri takdirde korunmaya muhtaç durumda olacak ve haklarında bakım tedbiri kararı alınmadan sosyal ve ekonomik destek hizmetinden yararlandırılarak ailesi veya yakınları tarafından bakılabilecek çocuklar,

-Bakım tedbir kararlı iken yaş sınırlarını tamamlamaları nedeniyle, sosyal hizmet kuruluşlarından veya koruyucu aile yanından ayrılanlardan iş ve meslek edinme kursuna veya eğitimlerine devam eden veya bir iş ve meslek sahibi olamayıp desteklenmedikleri takdirde muhtaç duruma düşecek olan gençler.

-Olağanüstü bir felaket, tabii afet, hastalık veya kaza geçirerek belirli bir süre kendisinin ve aile fertlerinin temel ihtiyaçlarını karşılayamayacak durumda olanlar ile hayati tehlike arz eden ve ameliyat gerektiren durumlarla karşılaşan veya vefat eden kişilerin çocuklarını kapsıyor.

Bu şartları karşılayan kişiler, e-Devlet sistemine giriş yaparak veya en yakın Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına giderek başvuru yapabiliyor.