BIST100 endeksi dün %0.37 düşüşle kapandı

BIST100 endeksi dün %0.37 düşüşle kapandı

Sektörel ve ulusal endekslerden 38'i yükselişle, 27'si ise düşüşle günü tamamladı. En çok değer kazanan endeks BIST TEKİRDAĞ olurken, en çok değer kaybeden endeks ise BIST SPOR endeksi olarak kaydedildi.

Borsa İstanbul'da dün BIST100 endeksi, %0.37'lik bir düşüşle günü tamamladı. Endeks, 10,045.74 puan seviyesinden kapanarak, gün içinde en düşük 10,036.81 ve en yüksek 10,132.88 puan seviyelerini gördü. Dolar bazında endeksin değeri ise 310.37 dolar olarak belirlendi.

İşlem hacmi ve endekse dahil hisseler

BIST100 endeksine dahil hisselerden 31'i değer kazanırken, 68'i değer kaybetti. Toplam işlem hacmi ise 109 milyar TL (yaklaşık 3.37 milyar dolar) olarak gerçekleşti.

En çok kazandıran ve kaybettiren hisseler

Borsa İstanbul'da dün en çok kazandıran hisseler arasında MMCAS, EMNIS, BALAT, OSMEN, QNBFB, YONGA, ATSYH, ISATR, BOSSA ve PKART öne çıktı. En çok para kaybettiren hisseler ise BJKAS, BRKYV, ISBTR, BRLSM, CRDFA, DERIM, VKING, RUBNS ve ERSU şeklinde sıralandı.

Borsada dün yaşanan hareketlilik, yatırımcılar için önemli fırsatlar ve riskler sundu. Endekslerdeki dalgalanmalar ve hisse senedi performansları, piyasanın genel durumu hakkında önemli ipuçları veriyor. Yatırımcılar, bu verileri değerlendirerek stratejilerini güncellemeli ve gelecek günlerdeki hareketleri planlamalıdırlar.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.