Fahiş fiyatlara öyle bir yasa teklifi geliyor ki artık kimse fiyat arttıramayacak!

Fahiş fiyatlara öyle bir yasa teklifi geliyor ki artık kimse fiyat arttıramayacak!

Ticaret Bakanlığı, fahiş fiyat uygulamalarını engellemek amacıyla yeni bir yasa teklifi hazırlıyor. Yasa teklifi ile fahiş fiyat belirleyenlere ciddi cezalar öngörülüyor.

Ticaret Bakanlığı, fahiş fiyat uygulamalarına karşı alınacak tedbirleri artıran bir yasa teklifi hazırlıyor. Yapılan açıklamaya göre, fahiş fiyat uygulayan işletmelere kapatma cezası da dahil olmak üzere çeşitli yaptırımlar getirilecek.

Yapılacak düzenleme ile cezalar artırılacak

Koronavirüs salgını döneminde fahiş fiyatlar daha belirgin hale gelirken, yeni yasa teklifi ile bu duruma karşı daha etkin bir mücadele hedefleniyor. Tasarlanan yasa teklifi, cezaların artırılmasını ve daha caydırıcı hale getirilmesini öngörüyor.

  • Yasa teklifi ile fahiş fiyat belirleyen işletmelere kapatma cezası getirilecek.
  • Ürünlerin çıkış fiyatı ile satış fiyatları arasındaki fark denetlenecek ve makasın belirlenmesi sağlanacak.
  • Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu tarafından daha yüksek cezalar kesilecek ve ceza sistemi daha caydırıcı hale getirilecek.

Önemli düzenlemeler

  • Yasa teklifinin içeriğinde yaklaşık 20 madde yer alacak.
  • Türkiye genelindeki fahiş fiyat cezalarının tamamı artırılacak ve daha etkin bir denetim süreci başlatılacak.
  • Mevcut cezaların alt ve üst sınırları yeniden belirlenecek ve daha ciddi yaptırımlar öngörülecek.

Bu adımların, fahiş fiyat uygulamalarını engellemek ve tüketicileri korumak adına önemli bir adım olduğu belirtiliyor. Ticaret Bakanlığı'nın geliştirdiği yeni yasa teklifi, önümüzdeki hafta Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) tartışılacak ve oylanacak.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

1 Yorum